Mi az összefüggés a mikro- és makrotényezők között...érdemes figyelni?

PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Mi az összefüggés a mikro- és makrotényezők között...érdemes figyelni?
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Nem is lehet szétválasztani, hogy meddig vagyunk még mikro témakörökben, és mikor kezdődnek már el a makró témakörök. Mindenki saját maga dönti el, hogy van-e ideje ezzel foglalkozni, van-e kedve ezzel foglalkozni, és tudja-e, hogy egyáltalán mivel érdemes foglalkozni, vagy pont ezért az a téma, amit tegnap megbeszéltünk, hogy szakemberekkel kezd el dolgozni és szakemberre bízza kérdések kezelését.

Az elmúlt 30 évben megtanultam azt, hogy a rendszernek a jeleit érdemes figyelni, és ezeket összegyűjteni és úgy próbálni értelmezni, hogy mit is mondanak, mert a világgazdaságban látjuk – legalábbis a tőkepiacot érintve – két különböző szereplő viselkedését: az egyik, amit látunk, a kínai felügyelet a kínai állam fellépése, amelyik nem annyira empatikus, vagy a piacoknak jeleket adó fellépés, nem annyira előkészítő, nem annyira türelmes, mint a nyugati világ, ott jönnek a jelek és ezeket érdemes hallani, mert ő felkészíti a piacot arra a lépésre, ami megtörténik. Megvannak az alternatívák és a jelek, amik ugye jöttek ezen a héten, és a központi bankok különböző elnökeitől, hogy nem érdekünk, hogy a pénzügyi rendszer destabilizációba kerüljön, nem érdekünk, hogy egy párhuzamos rendszer alakuljon ki, amelyikre nincsen felügyeleti benyúlási lehetőség.

Mi a focimeccsek és az időskori előgondoskodás között a párhuzam? A focimeccsel összehasonlítva az első félidő a tőkefelépítés, hogy spórolok, félre teszek pénzt. A focimeccsen is az egyetlen, ami biztos az az első félidő, ezt tudjuk, hogy meddig tart. Az, ami veszélyesebb, amiben a meccset vagy elvesztem vagy lehet hogy megnyerem, az a második félidő, és hogy az meddig tart nem tudjuk, és ez ugyanígy van az időskori előgondoskodásnál is. Ne csak azzal foglalkozzunk, hogy ma mennyit teszek félre, hogy építem fel a tőkét, hanem fordítva, azzal foglalkozzunk sokkal intenzívebben, hogy mi fog történni a tőke felélési időszakban, mi fog történni 60-70-80-90-100 éves koromban, milyen kiadások lesznek, milyen költség struktúrák lesznek, mekkora összegre lesz szükségem, és az az alaptőke, amit felépítettem, az hol fog elhelyezkedni, hova teszem.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.04.03.

14:00

2024-04-3
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.04.03.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)