Működnek a technikai jelek még?

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Működnek a technikai jelek még?
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

A központi bankok általában a rövid kamatokat tudják irányítani, a hosszú kamatokat a piac árazza be, mint reakciót arra, hogy a rövid kamatokkal a központi bank mit tett. Ha a hosszú kamatok magasabbak, mint a rövid kamatok, akkor kvázi egészséges a gazdasági modellünk, mert a piac akkor abból indul ki, hogy ezeket a kamatokat tudja kezelni a gazdaság, meglesz a növekedés. Tehát normális a kamatgörbe. Ez akkor fordul meg, mint például tavaly, hogyha a rövid kamatokat nagyon gyorsan emelik a központi bankárok, a hosszú kamatok pedig nem emelkednek ebben az arányban, hanem akár csökkennek. Akkor a piac ezzel azt árazza be, hogy mivel a gazdaság a magasabb kamatokat nem fogja tudni kezelni, nem bírja ki, ezért a központi bankok újra kamatot fognak csökkenteni. Ezt lehet látni az amerikai dollárnál is például.

Az inverz kamatgörbe egyesek szerint előre vetíti a recessziót, ami még arra nem garancia, hogy az árfolyamok vissza fognak menni.

Azt is meg kell nézzem, mint befektető – vagy akár, mint szakember is-, hogy egyáltalán milyen indikátort veszek én komolyan, és ha én azt komolyan veszem, akkor honnan tudom meg, hogy az az indikátor, az a technikai szám megjelent, hányadik vagyok az információláncban, mert ha a partira mint 150. megyek, akkor nem kell csodálkozni, hogy a büfénél már a maradék maradt nekem.

—————— 

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 60 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/ Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/ 

—————— 

Itt vagyunk még elérhetőek: Honlap: http://pfspartners.hu/ Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu YouTube: https://www.youtube.com/@pfspartners –

—————– 

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.04.03.

14:00

2024-04-3
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.04.03.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)