Ami valóban érdekli a doktor urat – beszélgetés Dr. Unger Péter, sportorvossal

Dr. Unger Péter, sportorvossal beszélget János Zsolt, nemzetközi piaci elemző azokról a témákról, ami a doktor urat foglalkoztatja.

Magyarországon az orvostársadalom 2020. márciusa óta új jogviszonyba került. A hálapénz kivezetésével megtörtént az iparág úgymond “kifehérítése”, és ezzel sokan fordulnak a legális befektetések felé, főleg az idősebb orvosok. Az orvosi szakmában a bizalom a páciens részéről nagyon meghatározó, ugyanígy van ez a pénzügyi iparágban is.

  • Mit jelent az, hogy megtartani a vásárlóértéket?
  • Érdemes oda-vissza váltogatni a devizanemek között?
  • Hogy néz ki az ingatlan, mint megoldás az infláció kivédésére, befektetésre?
  • Ha a gyermekekről való előgondoskodásról van szó, akkor mibe érdemes fektetni?
  • Mindenki törekszik arra, hogy legyen vagyona, és ezt kezelni kell. Mit jelent a vagyonelemek diverzifikálása?
  • Hogy látja János Zsolt a mostani kilátásokat? Inflációs környezet, háború a szomszédban, folyamatos válság Európában, rövid- és középtávon milyen kilábalás várható?
  • Sok orvos azért dolgozik, mert kevés lesz a nyugdíja, vagy netán már nyugdíjas és azért dolgozik, mert az elért életszínvonalát nem akarja feladni.
  • Mikor érdemes elkezdeni a nyugdíj előtakarékosságot? Milyen eszközök vannak ehhez?

——————

Kérdése van befektetéseivel kapcsolatban? Jelentkezzen befektetési konzultációra: https://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

Vegyen részt a Díványbeszélgetés a tőkepiacról webinárainkon: https://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

——————-

A videóban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit.

Szeretnéd, hogy a pénzed tényleg a Te céljaidért dolgozzon?

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.

Megszólalt a jegybank elnöke – ezek után kell-e menekülnünk?

Matolcsy György, az MNB elnökének összefoglalójában éles kritikát fogalmazott meg a kormány gazdaságpolitikájával szemben. A Pénzügyminisztérium is reagált erre természetesen. Onnantól kezdve, hogy elhangzik a válság szó, a magyarok többségében a pánik és a menekülés fogalmazódik meg. Valóban kell-e menekülni? Milyen egyéb lehetőségünk van? Mire, kire érdemes hallgatni? Kérdez: Iványi Ildikó, a PFS-Partners pénzügyi tervező

Esélyek és veszélyek a tőkepiacon – Díványbeszélgetés 2022.11.30-án

A mai beszélgetés 3 régióra koncentrál: Amerika, Európa és Kína. Amerika – világgazdaságban betöltött szerepe miatt Mi történt idén ezen a piacon, milyen hatásai voltak az intézkedéseknek? Miért került előtérbe a munkanélküliség alakulása mostanra? Európa Miért fél az EKB attól, hogy a mérlegét elkezdje csökkenteni? Ez a „félelem” adódhat az EU tagállamok szuverenitásából? A pandémia

Mit tartsunk szem előtt, ha az európai térségbe szeretnénk befektetni?

Már a pandémia előtt jelentkeztek Európában gazdasági problémák, amire a pandémia csak rátett. A mentő csomagokat különbözőképpen érkeztek az egyes tagállamokhoz. Az Amerikai Egyesült Államok sokkal egységesebb bizonyos szempontból, mint az EU, ez utóbbinál az egyes tagállamok sokkal szuverénebb gazdasági egységek. Ráadásul Európát az energiaválság is sokkal mélyebben érinti. Ebben a felállásban mi az, amit

Ismerd meg a szerzőt!

Adámi Mónika

Adámi Mónika

Elkötelezett híve vagyok a pénzügyi tervezésnek. Hiszem, hogy egy pénzügyi tervező valós értéket képvisel az ügyfeleknél hosszútávú együttműködésük során, testreszabott kockázat- és vagyonkezelési megoldások nyújtásával.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban?