E-mobility részvénykosár

E-mobility részvénykosár

Szakértőink bemutatnak egy elektromos mobilitásra fókuszáló befektetési lehetőséget és kockázatait. A különböző vállalatok részvényeinek kombinálása lehetőséget ad a befektetőknek, hogy részesedjenek az elektromos mobilitás növekvő piacából, miközben csökkentik a kockázatokat a diverzifikáció révén.

A Partner Bank E-mobility részvénykosara olyan vállalatok részvényeit tartalmazza, amelyek az elektromos mobilitás különböző aspektusait képviselik. A kosárban található vállalatok között megtalálhatók az elektromos járművek gyártói, mint például a Tesla, a Lucid és a Nio, valamint olyan technológiai cégek is, mint az Amazon, amelynek felhőszolgáltatásai szintén fontos szerepet játszanak az elektromos járművek működésében. A beszélgetés során hangsúlyozták, hogy az elektromos mobilitás egy átfogó ökoszisztéma, amely magában foglalja a teljes ellátási láncot és nem csupán az autógyártást​​.

A beszélgetés során szakértőink kitértek az NVIDIA részvény felosztásának hatásaira is. A részvények darabolásának technikai szempontból nincs jelentősége, mivel a részvények darabszáma és azok árfolyama egyszerre változik. Azonban a gyakorlatban ez a lépés növelheti a részvények likviditását, mivel kisebb befektetők is megengedhetik maguknak, hogy részvényt vásároljanak. Példaként ott vannak a Berkshire Hathaway részvények, amelyek értéke rendkívül magas, és emiatt kevésbé elérhetők a kisebb befektetők számára. A részvényfelosztások tehát előnyösek lehetnek, mert növelik a részvények piaci hozzáférhetőségét és likviditását, ami hosszú távon a részvények árfolyamának növekedését eredményezheti​​.

A Volkswagen és a Rivian együttműködése szintén fontos téma volt a beszélgetésben. A Volkswagen, amely a tömeges autógyártásban erős, most a Rivian technológiai szakértelmét kívánja hasznosítani. A Rivian, bár nem volt sikeres a tömeges autógyártásban, jelentős IT és szoftverfejlesztési képességekkel rendelkezik. A két vállalat együttműködése egy szimbiózis, amely mindkét fél számára előnyös lehet: a Volkswagen az autógyártásban, a Rivian pedig az IT területen erősíti pozícióit. Ez az együttműködés jól illusztrálja, hogyan kombinálhatók a különböző iparágak erősségei az elektromos mobilitás piacán​​.

A beszélgetés során többször hangsúlyozták szakértőink a diverzifikáció fontosságát az E-mobility portfóliókban. Egy jól diverzifikált portfólió nagyobb biztonságot jelent a befektetők számára, mivel csökkenti az egyedi vállalatokhoz vagy iparágakhoz kötődő kockázatokat. A befektetőknek nem csak a marketing nevek alapján kell dönteniük, hanem alaposan át kell tekinteniük a portfólió összetételét. Egyes vállalatok, mint például az Amazon és az Alphabet, több portfólióban is szerepelhetnek, ami növeli a kitettséget egy adott cég iránt. Ezért fontos a portfóliók rendszeres felülvizsgálata és az egyes részvények súlyozásának ellenőrzése​​.

——————

Beszélgetőpartnerek:

Iványi Ildikó, a PFS-Partners pénzügyi tervező partnere

János Zsolt, nemzetközi piaci elemző

——————

Kérdése van befektetéseivel kapcsolatban?

Jelentkezzen befektetési konzultációra: https://pfspartners.hu/befektetes/

Vegyen részt a Díványbeszélgetés a tőkepiacról webinárainkon: https://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

——————-

A videóban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit.

Business illustrations by Storyset

Szeretnéd, hogy a pénzed tényleg a Te céljaidért dolgozzon?​

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.​

E-mobility részvénykosár

E-mobility részvénykosár

Szakértőink bemutatnak egy elektromos mobilitásra fókuszáló befektetési lehetőséget és kockázatait. A különböző vállalatok részvényeinek kombinálása

Ismerd meg a szerzőt!

Picture of Törökné Iványi Ildikó

Törökné Iványi Ildikó

Pénzügyi tervezőként a befektetési piac a szakterületem. A pénzügyi döntéseink meghatározzák a jelenünket és a jövőnket is. A média zajban nehéz eligazodni, ezért írok blogot, készítek vlogokat és szervezője is vagyok a „Díványbeszélgetések” -nek.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban?

2024.08.07.

14:00

2024-08-7
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.08.07.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)