Egészségügyi öngondoskodás = nyugalom!

Hogyan áll az egészségügy?

Hogy áll most a magyar egészségügy?

A héten a vezető helyen voltak a kórházak átalakításáról és az egészségügy reformjáról szóló hírek. A miniszerelnök cáfolt:

„Semmilyen egészségügyi átalakítás, vagy reform nem lesz”

Sokunkat elbizonytalanítanak ezek a híresztelések, hiszen az egészségügyi szolgáltatás most is „nyikorogva” működik. A háziorvosok panaszkodnak, hogy lassan több időt töltenek adminisztrációval, mint a beteggel, mert olyan feladatokat kell végrehajtaniuk, melyek nem tartoznak szervesen a gyógyító munkához.

A korházakban dolgozó orvosok túlterheltek, és a szakdolgozók is a teljesítő képességük határán vannak. Június 15-én megszűnik a felmondási tilalom. Az egészségügyben dolgozók a vészhelyzet alatt nem mondhattak fel. Egy friss felmérés szerint pár százalékuk kéri a nyugdíjaztatását, de nagyobb százalékuk a felmondását fontolgatja. A felmondásból felszabaduló munkaerő egy részét a magánegészségügy felszippantja, de többen a pályát is el akarják hagyni.

Mi lesz június 15-e után az egészségügyben?

A műtéti várólisták nem apadnak, és az a helyzet, ami kialakulhat, nem reménykeltő.

Mégis mi lehet a megoldás? Mit tehetünk? Természetesen az állami egészségügyi ellátás a biztosítottak részére továbbra is rendelkezésre áll. Március elsejéig úgy gondolkodtunk, hogy majd a „hálapénz” megoldja a helyzetet. Ha gyorsabb diagnosztikai vizsgálatra, szakorvosi véleményre, műtétre, utókezelésre volt szükségünk, akkor kisebb-nagyobb borítékokkal a választott orvosnál maradva, a sor elejére kerültünk.

A „hálapénz” intézményesített formában működött, ami ma már büntetendő. Büntethető az orvos, aki elfogadja, és a beteg is, aki adja.

Most is benyúlhatunk a zsebünkbe és megvásárolhatjuk magunknak, amire szükségünk van, és elérhető, de nem abban a rendszerben, ami korábban volt.

Hálapénz helyett válaszd a magánegészségügyi szolgáltatást!

A „hálapénz” intézménye mellett kinőtt a magánegészségügyi ellátó rendszer, amit az igényeinkhez szabhatunk.  Nincs várakozási idő, van azonnali segítség!

Sokan azt mondják, hogy ezt megint csak egy bizonyos jövedelemmel rendelkező réteg tud megfizetni. Igen, fizetni kell! Ahogy eddig is a jobb szolgáltatásért borítékot adtunk, ezután is ára van a színvonalasabb, gyorsabb ellátásnak.

Nem úgy szocializálódtunk, hogy az egészségügyi ellátásunkról is magunknak kell gondoskodnunk, pedig ha belegondolunk, a hálapénz intézménye tulajdonképpen nem szolgált mást, minthogy zsebünkbe nyúlva gondoskodjunk saját ellátásunk színvonaláról.

Változásra van szükség ezen a területen is, nem csak az egészségügy szorul reformra, hanem a mi szemléletünket is változtatni kell: a borítékot most lecserélhetjük egy transzparens, jogilag tiszta konstrukcióra, az egészségbiztosításra.

A világjárvány, ami sok változást hozott az életünkbe, több tanulsággal is szolgált. Egyrészt rávilágított az egészségügyi rendszer gyenge, és sebezhető pontjaira, ami nem csak itthon okozott nehézségeket.

De, ami a legfontosabb, hogy a járvány rámutatott egy fontos, az egyén számára nélkülözhetetlen tényre, és ez az egészségügyi ÖNGONDOSKODÁS.

Amikor baj van, akkor kell a segítség!  De nem mindegy, hogy előre gondoskodtam a családomról és magamról is, vagy akkor kell a gyerek taníttatására, vagy a későbbi megélhetésre félretett pénzt az életben maradásra költeni. És ki tudja, hogy fedezi-e az az összeg a teljes gyógyulást?

Ma már a magánegészségügyi ellátás bárki számára elérhető!

A szolgáltatók is felismerték az ÖNGONDOSKODÁS fontosságát, és nagyon széles szolgáltatási palettát kínálnak a leendő ügyfeleknek.  Ma már egy egészségbiztosítás nem csak egy bizonyos réteg számára elérhető, hiszen igény és pénztárca szerint rakhatók össze a szolgáltatások, amelyek pár ezer forintos havi díjtól indulnak.

És itt visszakanyarodva kicsit a hálapénzhez: míg a borítékok legtöbbször sürgős, nagyobb összegű kiadást jelentettek a családi költségvetésben, addig egy biztosítást tudunk akár havonta, kisebb összegekkel indítani, ami így tervezhető, és kevésbé megterhelő lehet.

Tehát, mindenki számára elérhető, hogy ne a várótermekben töltse az idejét, ne kelljen a diagnosztikai vizsgálatokra hónapokat várni, vagy vágni a centit, hogy hány nap van még hátra, hogy bizonyos műtétet elvégezhessenek, és újra minőségi életet élhessen. Vásároljon nyugalmat, minőségi egészségügyi ellátást! Gondoskodjon szeretteiről, és saját magáról is!

Szeretnéd, hogy a pénzed tényleg a Te céljaidért dolgozzon?​

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.​

Alap tudnivalók a részvényalapokról

Alap tudnivalók a részvényalapokról

Sok befektető, megtakarító portfóliójában megtalálhatóak a befektetési alapok, ezen belül is a részvényalapok. Nemcsak mi

Ismerd meg a szerzőt!

Picture of Törökné Iványi Ildikó

Törökné Iványi Ildikó

Pénzügyi tervezőként a befektetési piac a szakterületem. A pénzügyi döntéseink meghatározzák a jelenünket és a jövőnket is. A média zajban nehéz eligazodni, ezért írok blogot, készítek vlogokat és szervezője is vagyok a „Díványbeszélgetések” -nek.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban?

2024.05.15.

14:00

2024-05-15
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.05.15.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)