Fenntarthatóság a befektetésekben – kialakulhat egy lufi? – Tőkepiaci vlog

Sokan jelezték, illetve tapasztalhatták, hogy a fenntarthatósághoz, környezetvédelemhez köthető befektetések promóciója felerősödött az elmúlt időszakban.

  • Látható-e egy lufi kialakulása azzal, hogy ha tömegek fognak ilyen eszközöket vásárolni?
  • Beszélhetünk arról, hogy az a likviditás, ami most a piacokban van, ilyen típusú befektetésekbe fog nagyrészt áramlani?
  • A pénzintézeteknek van lehetőségük arra, hogy az ESG kritériumoknak meg nem felelő vállalatok részvényeit nem veszik be a portfólióba?
  • Az idén megjelenik egy új paraméter a befektetésekkel kapcsolatban, az ESG besorolás.

Kérdez: Iványi Ildikó, a PFS-Partners pénzügyi tervező partnere. Válaszol: Vitárius Bálint, a Partner Bank magyarországi képviselője és János Zsolt, nemzetközi piaci elemző.


A videóban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. 

Szeretnéd, hogy a pénzed tényleg a Te céljaidért dolgozzon?

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
Új adó a befektetésekre, szocho 13%

Új adó a kamatjövedelmekre – milyen eszközöket érint és miket nem?

Június 1-én megjelent egy rendelet, melyben a kormány a vészhelyzetre hivatkozva az SZJA törvény szerinti kamatjövedelmekre az eddig érvényben lévő 15%-os kamatadó mellett 13%-os szociális hozzájárulási adó megfizetésére kötelezi a megtakarítókat.

Mit áraz a tőzsde?

Mit mutatnak a tőzsdei árfolyamok?

A mai beszélgetés a részvények árfolyama körül fog mozogni. Érdekes volt egy ügyfelünk felvetése, azt

Ismerd meg a szerzőt!

Törökné Iványi Ildikó

Törökné Iványi Ildikó

Pénzügyi tervezőként a befektetési piac a szakterületem. A pénzügyi döntéseink meghatározzák a jelenünket és a jövőnket is. A média zajban nehéz eligazodni, ezért írok blogot, készítek vlogokat és szervezője is vagyok a „Díványbeszélgetések” -nek.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban?

2023.06.07.

14:30

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)