A határ a megtakarítás és a befektetés között - Vendég: Kozsa Tibor

PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
A határ a megtakarítás és a befektetés között - Vendég: Kozsa Tibor
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Azt gondolom, hogy már ott kezdődik egy megtakarítás, amikor elkezdünk tartalékot felépíteni, és miután ezt megtanuljuk és hozzászokunk, tehát beépítjük az életünkbe ezt a szokást, akkor kell következő szintre lépni, a befektetések szintjére. Hogy ez kinél hol van, az mindenkinek úgymond individuális: van, akinél ez 6 havi teljes kiadásának megléte, vagy egy konkrét összeg, amivel tulajdonképpen úgy érzi, hogy rövidtávon megvette a pénzügyi biztonságát.

Szerintem a letéti számlákon megvásárolható értékpapíroktól kezdődik a valódi befektetés. Az is tapasztalható, hogy az emberek legtöbbjében főleg a pénzügyi piac ösztönzése által kezdődik el onnan a befektetés, hogy elkezdenek megtakarítani és akkor olyan eszközöket vásárolnak, mint például az vegyes életbiztosítások, a unit linkek, nyugdíj célra például nyugdíjbiztosítás, önkéntes nyugdíjpénztárak és a NYESZ számlák. Tulajdonképpen a vegyes életbiztosítások szerintem nagyon távol vannak a befektetéstől, a NYESZ pedig már egy olyan befektetési forma, ahol értékpapírokat vásárolnak meg, oda azért kell valami tudás.

Egy megtakarításban lévő összeget addig, amíg az kisebb, addig sokan nem is veszik befektetéseknek, csak megtakarításnak, és amikor nagyobb lesz az összegyűlt összeg, akkor ez az említett kockázattűrőképesség is megváltozik, és innen kezdik tulajdonképen befektetésként kezelni. Nem erre alapozva kellene komolyan venni, hanem a befektetés alap stratégiájával kellene elsősorban foglalkozni. Hogyha valaki stratégiák nélkül fektet be, amivel egy plusz kockázatot vesz meg inkább, az közelebb áll egy kaszinózáshoz.

Egy nagyon fontos kérdés, hogy foglalkozzunk azzal, hogy a jövőben mennyire lesz szoros a kapcsolat a tanácsadóval, mennyire fog megmaradni ezzel a tanácsadóval – akivel ezt a terméket megkötöttük- a kapcsolat, vagy milyenek a termék kezelési lehetőségei, mennyire rugalmasak a megoldások, és ez sokszor lényegesebb, fontosabb, mint maga a terméknek a kiválasztása.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.04.03.

14:00

2024-04-3
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.04.03.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)