A központi bankárok hete...

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
A központi bankárok hete...
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Az utolsó pillanatban tegnap egy veszély lekerült a színpadról, 2,5 billió dollár plusz adósságot engedélyezte legalábbis a szenátus. Hogy mennyire szűk volt, abból is lehet látni, hogy csak egy szavazattal sikerült ezt az adósságplafont emelni.

Most attól fél nagyon sok piaci szereplő, hogy a központi bankok túlreagálják azt, amit korábban lekéstek, és esetleg most túl erősen meggyorsítják a reakciót, és esetleg túl nagy dinamikával veszik ki a likviditást a piacból.

Sok éven keresztül nem tudtuk elképzelni, hogy ennyire erősen érezhető, hogy kevés a kamat, a másik oldalon magas az infláció, és mindegy, hogy hogy forgatjuk, akkor is, hogyha az infláció picit vissza fog jönni, 15%-os kamatra nem fogunk olyan hamar kerülni, legalábbis a fő devizák piacán.

2022-re mik a fő veszélyek a piacban? 106 vagyonkezelőt megkérdeztek, és ennek a összefoglalója azt mutatja, hogy a fő kockázat, amit pillanatnyilag látnak, a pénzpiaci politikának a hibája lehet. A második kockázat az infláció, tehát hogyha az infláció túl erősen tovább magasan marad. A geopolitikai kockázatok is sokakat foglalkoztat.

Kijött egy új véleménnyel Goldman Sachs, és azt mondta, hogy az a dinamika, ami most érződik a piacban, sokkal gyorsabban oda fog vezetni, hogy a likviditási támogatást visszaveszi a FED, és az első kamatemelést pillanatnyilag ők már elvárják májusra.

Ma este már fogjuk hallani, hogy a FED 15 milliárdról havonta mennyire fog emelni, hogyha ezt valójában akár 30 milliárdra megemeli, akkor ezzel a tempóval február végéig az aktuális havi 120 milliárd likviditási támogatás kikerülne a piacból.

Az Európai Központi Bank témája azért érdekes, mert a PEPP program révén havonta 60 milliárd euró értékben vásárolt fel az EKB, és azzal, hogy vált most a APP programba, az új program az nem 60 milliárddal támogatja a piacot likviditás oldalról havonta, hanem csak 20 milliárddal.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.06.26.

14:00

2024-06-26
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.06.26.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)