A látszat világa úgy néz ki, továbbra is velünk marad

PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
A látszat világa úgy néz ki, továbbra is velünk marad
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

A következő napokban Elon Musk be kell váltsa azt a „fogadását”, amit egy pár hónappal ezelőtt adott, hogy a 2. negyedévtől kezdve nem csak Amerikában, hanem világszerte bitcoinnal is tudnak fizetni a vásárlók. Hova tegyük az egész témakört az aktuálisan létező kripto kérdésben, több tábor van: az egyik csoport tagjai alapjában fogadnak arra, hogy mindegy, hogy mi van, a nagy rendszereket térde lehet esetleg kényszeríteni. A másik csoport csak szakmailag kezeli az első perctől kezdve, és azt mondja, hogy amivel kereskedik az nem más, mint egy képletnek az eredménye, tehát a képlet eredményét árazzuk be és ez a képlet korlátozott is, nem beszélve a hatalmas energiaszükségletről. Van egy harmadik csoport, aki azt mondja, hogy nekem ez teljesen mindegy, mindegy az, hogy ez létezni fog vagy sem, ez most lehet játszani „just for fun”.

Benne vagyunk a covd 3. hullámában, 1 év után újra teljes lezárás Ausztriában. És ez még mindig nem a megoldás arra, hogy azután jobb lesz…így teljesen logikus, hogy az emberek ahhoz, hogy hogy ezt a helyzetet nagy valószínűséggel kibírják, keresik a reményt, keresik a víziót, és erre aktuálisan ideális a tőkepiac: ott víziókat, perspektívákat akár megvenni. Tehát ez az, amivel tovább foglalkozunk, hogy ez a látszat világ hosszabb ideig fog maradni tovább is, mint amit szeretnénk.

Nagyon fontos lesz az, hogy újra és újra és újra az alapstratégiákat megbeszélni, megvitatni és ebből mérlegelni azt, hogy megfelel-e még az összeállított portfólió, stratégia vagy valamilyen formában kell ott is a rebalancing. Vagy egy másik stratégia lehet, hogy engedjük a nyereséget addig, amíg megy és olyan mechanizmusokat próbálunk beépíteni, ami esetleges veszteségeket ki tud védeni. Itt persze mindig az a kérdés, hogy milyen gyorsan tudunk reagálni.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek: Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.04.03.

14:00

2024-04-3
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.04.03.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)