A milliárd dolláros kripto tánc a vulkánon

Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

El Salvador egymilliárd dollár hitelt szeretne felvenni. Ezt nem így nevezik el, azt mondják, hogy kibocsájtunk egy milliárd dollár értékben egy Bitcoin kötvényt 10 év futamidőre, megvan erre a fix futamidőre a kamatja is, 6,5 százalékot fog kamatot fizetni.

Az érdekes az egész sztoriban az, hogy dollárban bocsátja ezt ki, és neki persze dollárra van szüksége, mert az élet ma dollárba finanszírozódik.

Azt adja el a piacoknak, hogy 50%-ból, tehát 500 millióból egy vulkán közelében Bitcoin City-t akarja felépíteni. Bitcoin City-ben kevés adót fizetnek az emberek, oda jöjjenek világszerte mindenünnen a tehetségek, oda jöjjenek vállalkozók, üzletemberek.

Ha nagyon szárazon nézzük, akkor ez egy infrastruktúra kötvény lenne, tehát ez klasszikusan az, amikor egy állam kimenne a nemzetközi piacokra, és azt mondja, hogy én szeretnék egy kötvénykibocsátást, és ebből a kötvényből infrastruktúrát akarok építeni.

Minden nagy intézményi befektető felteszi a kérdést, hogy oké, miből fogod vissza finanszírozni, hogyha ott adót nem fizetnek az emberek?

El Salvadornak a kötvényeinek milyen az aktuális árfolyama? Azt tudjuk, hogy egy kötvény 100-nál van kibocsátva, és ez azt is jelenti, hogy 100-nál lesz ideális esetben újra törlesztve. Aktuálisan a nemzetközi piac abból indul ki, hogy El Salvador körülbelül 25%-át a kintlévőségek nem fogja visszafizetni.

A másik 50% – ból Bitcoint fogunk venni. Akkor ez most azt jelenti, hogy fél milliárd dollár értékben Bitcoin lesz vásárolva, ami tovább fogja emelni a bitcoinnak az árfolyamát.

Tehát hogyha összefoglaljuk az egész témát, akkor ez egy hétköznapi infrastruktúra kötvény, ami ki van bocsájtva, ezért sem mozgott a piacban nagyon az egész sztori. Mert ez egy nonevent kötvény, amivel a marketing szerint egy City-t akar építeni El Salvador, valami indokot meg kell adni, hogy mire fogom ezt használni, mert ha nem, csak úgy nem fog jönni a pénz, főleg olyannak, akinek már ma megvan a problémája a bonitással, ezért kell a Bitcoin mögé, ami nem más, mint – ha egyszerűen lefordítjuk – egy hedge része.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.06.26.

14:00

2024-06-26
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.06.26.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)