A nagy rotáció: OLD vs NEW economy

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
A nagy rotáció: OLD vs NEW economy
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Kínának van egy célja: függetleníteni magát az importtól. a külső value szektoroktól. Tehát akkor is, hogyha most rövid időre nézve van egy piaci rotáció, ami 2020 és 2021 között zajlik, afölött van egy nagyobb rotáció, ami azt jelenti, hogy az old economy és a new economy között megy tovább a rotáció. A value oldalon nagyon sok iparág felépítette a business modelljét az elmúlt 15-20-30, vagy akár 100 évben és egy picit ebbe már bele is nyugodott, hogy a velünk nem is tud semmi történni, mert mint egy tank, megyünk előre. Erre jön a digitalizáció, jön a technológiai innováció és a kérdés az, hogy mennyire sikerül ezeknek a cégeknek, iparágaknak a transzformációt végig vinni.

A nonszensz kategória szárnyalt. Magukat főleg hiteleken keresztül finanszírozták és most, mikor elkezdenek a hitelek kezdenek egyre drágábbak lenni, akkor ennek a szektornak más nem marad, mint a rövid futamdejű hiteleket kezdeni átforgatni hosszabbakra és ezek a cégek is elkezdtek kötvényeket kibocsátani. Így saját magukat egyre drágábban kell finanszírozzák.

Ma lesz egy eléggé fontos gyűlése a FED-nek, lehet- hogy Powell-nek az egyik legfontosabb fellépése lesz ez: nem rövid időre, hanem közép-, hosszú távra – tehát 2022-2023-ban – a FED mit tervez a kamatokkal.

Donald Trump azzal, hogy lecsökkentette az amerikai vállalatoknak az adóját, előnyös helyzetbe hozta az amerikai vállalatokat, Janet Yellen meg szeretné ezt szüntetni: a G20, tehát a nagyobb gazdaságok, hangolják össze az adókat és legyen egy globális egyforma céges adó mindenütt azért, hogy a cégeknek ne legyen lehetőségük és érdekük kibújni az adózás alól.

Európából a pozitív jel, hogy azt látjuk, hogy az az európai autóipar felvette a kesztyűt és elhatározta, hogy az e-mobility témát erősíti.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek: Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.04.03.

14:00

2024-04-3
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.04.03.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)