A nyári árfolyamok nem szárnyalnak

Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Minden, ami aktuálisan történik, az az érzésünk, hogy inkább nyomja az árakat, az árfolyamokat fentről lefele, tehát pillanatnyilag nagy árfolyam robbanások felfele nem történnek a hagyományos piacon, gyenge is a forgalom.

De egy pár érdekes dolog összejön, amire érdemes figyelni azoknak, akik a befektetésekkel foglalkoznak: 

Kína

  1. Kína azért van pillanatnyilag több okból van pillanatnyilag a fókuszban: az egyik, mert elég kemény szabályozói lépéseket tett, és ez érint nagyon sok piac szereplőt. 
  2. Lényeges, hogy mi történik a beszállítási láncokkal és folyamatokkal, sikerült-e Kínának a covid megszorításokkal további terjedést megállítani, és nem kell újra lezárják például a kikötőket, a nagy gyárakat, akkor ez elég lényeges nekünk is.
  3. Kína minden nyersanyagra megtiltotta a befektetést, a spekulációt és hát ezért ott az infláció tovább figyeljük. Ki kell béküljünk azzal, hogy két forgó univerzum van, az egyik a fizetőeszköz és a fizetőeszköznek az inflációja az van, az marad, az kell, azt akarjuk, a másik a befektetési eszközök, amelyeknek az áruk az növekszik abban az arányban minimum, mint ahogy a fizetőeszközöknek az inflációja erősödik.

Amerika

  1. Az amerikai piacból érdekesek az aktuális munkaerőpiaci számok. Pillanatnyilag sokkal több az a munkahely, amelyre nem talál az amerikai gazdaság munkaerőt, mert túl kevés a munkanélküli. Itt a kereslet jóval magasabb már, mint a kínálat, és ezért az amerikai munkaerőpiac az tovább dübörögni fog. 
  2. Augusztus végén lesz a Jackson Hole-i FED konferencia. Nagy valószínűséggel a szófordulat megváltozik abba az irányba, hogy a FED készíti elő a likviditás támogatásnak nem a teljes megszüntetését, hanem a visszavételét, a csökkentését. Ez jelentheti azt, hogy annak ellenére, hogy a FED bejelenti, hogy ki szeretne szállni a likviditási programból, egy új intervenció lenne szükséges azért, hogy a kötvénypiacok ne szaladjanak túl erősen el a kamatoknál.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.08.07.

14:00

2024-08-7
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.08.07.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)