A portfóliónak mekkora része legyen kripto? - 2.rész

PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
A portfóliónak mekkora része legyen kripto? - 2.rész
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Az egyik lehetőség, hogy akár kripto melléktermékekkel, egységekkel kereskedünk – véleményem szerint ez a legspekulatívabb -, ezeket az egységeket aztán lehet tárolni úgynevezett wallett (pénztárca) formájában. 

A másik lehetőség, hogy olyan vállalatnak a részvényét vásároljuk meg, amelyiknek az üzleti modellje a blockchain technológia felhasználásából profitál. Hogyha ezt józanon csinálom, akkor már közel vagyok ennél a kiválasztásnál ahhoz a klasszikus value érték kereséshez, ami a hagyományos portfólió kezelésbe és vagyonkezelésbe benne van.

A harmadik verzió az a lehetőség lehet, hogy mint befektető a pénzemet odaadom annak, aki a blockchain technológiába akarja magát pozícionálni.

Mennyi részét a portfóliónak tegyem ide? Egy döntés minden befektetőnél megmarad: a kérdés az, hogy én ezt az egész témakört hogy látom?

  • azok közé tartozunk, akik ezzel nem foglalkozik
  • lehet egy másik verzió, hogy azt mondjuk, hogy nem játszunk ebben, de ha ez már létezik, mint technológia, akkor érdemes lesz figyelni, és már csak azért is foglalkozom vele, hogy növekedés közben, menet közben üljek bele
  • ha nem értjük, mi ez tulajdonképpen, hogy működik, mi a business modell, akkor ne fektessünk bele

A felügyeletek is foglalkoznak azzal, hogy hova lehet tenni az egész blockchain technológiát. Ma már van olyan vélemény, amelyik azt mondja, hogy a token, amelyiknek van egy valódi haszna, az alapjában nyersanyag.

Hogyha azt nézem, hogy ha egyáltalán a portfólióba teszek be kriptot, akkor meg kell nézzem, hogy milyen a lehetőség és milyen a kockázat. Inkább azt kell mondjam,  hogy az alacsonyabb százalékos kategóriákban vagyunk: a befektetésre rendelkezésre álló összegnek maximum 1-2 százalékos  szintnél lehetünk.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Szeretnéd, hogy a pénzed tényleg a Te céljaidért dolgozzon?

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2023.02.16.

11:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)