A Robin Hood Story

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
A Robin Hood Story
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

A Robin Hood üzleti modell valójában hogy működik, vagy hogy működött eddig: fantasztikusnak hangzó üzleti modell, a garázsban felfedezték, hogy milyen lehetőségek vannak az ügyfeleknek nagyon gyorsan és ingyen tőzsdézni. Az üzleti modell a háttérben három részből tevődik össze:  1. nem ők bonyolították le a tranzakciókat, hanem a megbízásokat tovább adják, melyért kvázi díjat kapnak, 2. ha nincs sok pénzed, akkor is megadja a lehetőséget játszani a tőzsdén 3. a töménytelen mennyiségű információt a tranzakciókról mesterséges intelligencián keresztül kiértékelte és eladta.

MSCI World index: egyre kevesebb és kevesebb részvény viszi a vállán a piaci fellendülést 

3 oka van tovább is a piaci normalizálásnak és annak, hogy megyünk tovább felfele:  1. a gazdaság helyreállása egyre inkább látszódik, 2. a politika oldaláról most megérkező stimulusok, a támogató csomagok, 3. a cégek nyereség jelzései tovább is pozitívok.  

Big Tech cégek nemcsak az elmúlt évben nagyon erősen húztak előre, hanem azok eredményei az elmúlt évtizedekben folyamatosan növekedtek. 

Az a kérdés, hogy mi történik az inflációval, mert a kínálat még nincs azon a szinten, ahol voltunk 2020 februárban, de a kereslet nagyon erős kezd lenni. Nagy a valószínűsége, hogy 2021-ben sem lesz a központi bankoknak más lehetősége, mint a tovább is nagyon erősen a kamat görbét lent tartani. 

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/ 

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

—————— 

Itt vagyunk még elérhetőek: 

Honlap: http://pfspartners.hu/ 

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————- 

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved. 

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.06.26.

14:00

2024-06-26
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.06.26.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)