Ami még a 2022-es radaron van

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Ami még a 2022-es radaron van
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Persze, hogy az ilyen napokon, amit aktuálisan is látunk, ahol a piac kileng, bizonytalan, mindkét irányba vannak magyarázatok, hogy hova tudna menni a piac, jobb, hogyha ezekhez egyszerűen hozzászokunk, mert nem akkor kell ott lenni, amikor minden szép, hanem ideális esetben mindig ott vagyunk, mert ez az élet.

A piac kritikusabb, ezt már most is lehet látni, hogy csak egy business modellt nem elég feldobni, és ez megvan finanszírozva minden oldalról, ez az idő lejárt, és sokkal több kritikus kérdés jön.

2022-ben így a radaron lesz a kartell jogi témák, tehát a nagy bigtech cégek 2020-21-ben is a fókuszban voltak, és a szabályzók, a politika kezd beleszólni az üzleti modellükbe.

Az az idő, amikor a piacok nagyon erősen tudtak úszni a likviditásban, annak az ideje lejár, ezt már észrevettük, hogy a pénzpiaci politika az mindenütt megváltozik. Amerika azt tervezi, hogy ők megállítják a likviditási támogatást, plusz kamatot emelnek, mi itt Európában csökkentjük, nem állítjuk meg, és kamatot nem emelünk.

A következő években geopolitikai feszültségek már nem csak itt a földön fognak megjelenni, hanem ezek kerülnek fel az űrbe.

86%-a központi bankoknak valamilyen formában dolgozik és fejleszti a digitális fizetőeszközök kérdését, ez abból a szempontból jön, hogy ez hozza magával az abszolút transzparenciát. Ez érinteni fogja persze főleg azokat az iparágakat, amelyikek ma még a készpénzre rá vannak utalva.

2022-ben tovább nagyon erősen jelen lesz az ESG téma. A következő években a tanácsadók az ügyfelekkel is kell beszéljenek az ESG fogalomról, mert az ügyfélnek az elvárását és az ő pozicionálását kell betegye a portfólióba.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.04.03.

14:00

2024-04-3
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.04.03.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)