Az amerikai jegybank nem látja az elefántot?

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Az amerikai jegybank nem látja az elefántot?
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Bent vagyunk egy teremben és ott áll az elefánt (infláció),  megszólal az ausztrál központi bank elnöke, és azt mondja, hogy mi figyeljük az inflációt,  figyeljük a kötvénypiac hozamgörbét, ha szükséges, akkor a likviditási programunkat fogjuk adaptálni, hogy ezt megfelelően tudjuk kezelni. Hétfő este bejön a szobába egy másik központi bank elnöke, Christine Lagarde és azt mondja, hogy figyeljük a hozamgörbéket, figyeljük a hozam alakulását is, ha szükséges akkor az európai központi bank adaptálja programját a közép / hosszú távú kötvények felvásárlására. Megszólal a dél-koreai központi bank elnöke, és azt mondja, ők is reagálnak, ha kell. És akkor jön Powell, bemegy a szobába, hallja, hogy mindenki az elefántról beszél, és azt mondja, hogy én nem látok elefántot.

Hogy fogják a központi bankok az erős piaci kilengéseket kezelni? Meddig mehet ez így tovább? A kilengéseket tekintve mekkora korrekció lehet még egészséges? Erre van egy technikai elemzés elv, amelyik azt mondja, hogy ha nagyon erős volt a piacnak a lendülete, akkor körülbelül az utolsó lendületnek, az utolsó nyereségének körülbelül 30%-át hogyha leadja a piac, akkor az még egy egészséges korrekció.

Elemzők szerint a nyersanyagoknál szuperciklus előtt állhatunk, tegnap megjelent az a hírekben, hogy nagyon nagy összegekkel ráment a nyersanyagokra több hedge fund.

Technológiai szektor: kijönnek a számok, fantasztikusak a számok, sokkal jobb eredményt értek el, mint ami tervezve volt, a kilátások is pozitívak. És mi történik az árfolyamokkal? Csökkennek. Miért?

Biden 1,9 millió dolláros programja: itt jön mindig a kérdés a háttérben, hogy ezt miből fogjuk finanszírozni, ezt ki fogja kifizetni? Hát persze, hogy mi.  A kötvények mellett az adó a másik lehetőség…

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek: Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.05.15.

14:00

2024-05-15
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.05.15.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)