Az infláció hatása a piaci pszichológiára

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Az infláció hatása a piaci pszichológiára
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Ha túlnézünk az infláció kérdésen egy kicsit, és hosszabb időre kivetítjük, hogy mi fog hivatalos oldalról jönni: a következő hónapokban – és pszichológiailag érdemes ezzel foglalkozni – 2020 év végével és 2021 év elejével az infláció értékek magasak lesznek. A tavalyi évben, ahol nagyon alacsonyak voltak az inflációs értékek, nagyon radikálisnak tűnik százalékban számítva az ugrás, tehát 1-ről 6-ra az 6-os faktor a számokban.

Ebben a környezetben a központi bankok kvázi bepánikolnak, és hirtelen a most bejelentett likviditás támogatási csökkentést nem a jövő év közepéig viszik, hanem hamarabb lépnek, és hamarabb kiveszik a likviditás támogatást, plusz hamarabb esetleg azon gondolkoznak, hogy kamatot emeljenek.

Összehasonlítva a tavalyi értékkel április-május-júniusban már magasak voltak az infláció értékek, ezekhez képest a jövő évi további infláció értékek nagy valószínűséggel nem lesznek olyan magasak, és akkor egy történik, hogy hirtelen az aktuális negatív reálhozam – mert ha a kamatból levonom az inflációt, akkor negatív a reálkamat, ami alapjába pozitív környezetet ad meg a rövid időre is a befektetett eszközöknél is a részvénypiac szempontjából – pozitívba fordulhat, és egy pozitív reálkamat az rövid időre nézve méreg a részvénypiacoknak.

Elon Musk és testvére Tesla részvényeladása: egy ekkora dimenzióban eladott részvénycsomag mozgatta a héten több szemszögből is a piacot.

Rivian: a tegnapi nap folyamán kinőtte magát ez a pozíció nagyobbra, mint Ford annak ellenére, hogy még egyetlen egy autót sem gyártott le.

Evergrande: Kínában látható az, hogy a nyomás a szabályzás az ingatlanszektorban enyhül, a kínai kormány lazít a szabályozásoknál és az látható, hogy Evergrande inkább megy egy ilyen vezérelt megoldás irányába, ami azt jelenti, hogy megadják a lehetőséget, hogy különböző kreatív finanszírozásokon keresztül tudják fizetni halasztásokkal, késve a kamatokat.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.06.26.

14:00

2024-06-26
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.06.26.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)