Beszélgetés a következő generációval a befektetésekről

Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

A fiammal befektetői hétvégét terveztünk.

Rájöttünk, hogy olyan körülbelül 80%-a a mindennapi kiadásoknak olyan iparágakat érint, amit meg lehet vásárolni. Az már egy másik kérdés, hogy kicsiben-nagyban, intranszparensen-transzparensen, hogy milyen formában vásároljuk meg azokat az iparágakat.

Miért előnyös az, hogyha ilyen nem központilag irányított rendszerek alakulnak ki? Az érzésem az, hogy pillanatnyilag a decentrális és a transzparens rendszerek azok egyelőre több problémát fel fognak mutatni, mint amennyit megoldanak, mert ha tetszik, ha nem, a legtöbb struktúra, amit ma gazdaságilag ismerünk, azok intranszparens rendszerekből jönnek. A decentrális rendszereknek még az a szerepük, hogy a központi rendszereket nyomás alá helyezzék, hogy igenis a központi rendszerek is kezdjenek el gyorsabbak lenni, eredményeket létrehozni.

Hova vezet minket ez az egész technikai rendszer (social media)? Ha megnézzük a 2021-es valóságot, és főleg a social media és a fiatal generációnak a viselkedését, akkor oda tolódik ez, hogy nem kell nézzem Big Brother, hanem a legtöbben már kirakatban teszik az életüket. A mai véleményem ehhez is az, hogy addig, amíg ő érti azt, hogy ez a nagy felhő hogyan működik, a raj hogyan mozog, neki képesnek kell lennie arra, hogy kiszálljon belőle, tehát ne legyen függő.

Ha azt a kérdést teszem fel, hogy mibe érdemes invesztálni, akkor ma azt mondom a fiamnak is, hogy az a képessége a legfontosabb, hogy az ő kommunikációs képességei meglegyenek, és bármilyen termék van a háttérben, bármilyen szolgáltatás, bármilyen ötlet van, meglegyen a bátorsága és meglegyen a képessége ahhoz, hogy ezzel a kirakatba menjen.

A következő generáció nem olyan mereven látja a dolgokat, és nagyon sok korlátokat romboló gondolata van, amit érdemes támogatni.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.06.26.

14:00

2024-06-26
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.06.26.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)