BigTech rodeó és negatív reálkamatok

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
BigTech rodeó és negatív reálkamatok
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Apple pillanatnyilag 190 milliárd dollár likvid pozíción ül, Google csak a második negyedévben 5 milliárd dollárral több eredményt ért el, mint amit ők is prognosztizáltak és az alapkezelők is elvártak.

A központi bankok likviditási politikája az egyelőre tovább is úgynevezett vész státuszban van. 

A nagy cégek nyeresége radikálisan növekszik, sokkal erősebben növekszik, mint a forgalmuk, de az a foglalkoztatási szint, ami a pandémia előtt volt, azt még nagyon-nagyon sok régióban nem értük el, és ez egy fő fókusz a központi bankoknak, legalábbis pillanatnyilag még mindig a FEDnek. És ez egy magyarázat arra, hogy a likviditási, pénzügyi kondíciók olyan dimenzióban maradni fognak, mint amit most látunk. Ha nagyok a nyereségek a cégeknél, akkor már egy cég egy béremeléstől nem kell annyira féljen. Egy béremelés, ami alapjában jó az embereknek, az egy lényeges része az infláció kérdésnek.

Olyan paraméterek jelennek meg, amik alapjában azt mutatják, hogy a fizetőeszköz inflációja és az élet inflációja az nagy valószínűséggel tovább marad magas szinten Mint befektetőnek ez azt jelenti, hogy tovább is fizetőeszközben pénzt, vagyont tartani az veszélyes.

Most egy évvel később látjuk, hogy a post-covid hatások a gazdaságban továbbra is jelen vannak, és nem tűnnek máról holnapra el. Ez egy oka annak, hogy a FED azt mondja, hogy még a gazdaság nincs abban az állapotban, ahova kellene kerüljön. A másik, hogy azt is látjuk, hogy az infláció nem feltétlen csak azért megy felfele, mert nagy a likviditás a piacokban, hanem azért is, mert a kialakult globális összefüggésben levő beszállítás, a láncok megálltak, nem működnek, és ez még egy jó ideig fog tartani, amíg arra a szintre tudunk kerülni, ami szükséges, hogy stabilan működjenek a szállítási folyamatok.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.06.26.

14:00

2024-06-26
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.06.26.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)