Biotech és egészségügy a portfólióban

Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Az idő, amíg a piacon vagyunk, az általában megveri a market timing-ot. Az, hogy lássuk hol mozog a piac, abból a szempontból érdekes, hogyha építek fel portfóliókat, akkor hol vásárolok bele bizonyos pozíciókba vagy hogyha pénzt akarok kivenni a portfólióból, akkor is érdekes tudni, hogy körülbelül hol van a piac.

Ez a hét érdekes lesz már azért is, mert a jelentéseknek ezen a héten is és jövő héten egy jelentős szereplői lépnek ki a színpadra. A múlt héten még csak a bankokat láttuk, és a banki szektorból az volt az érzés, hogy nincsen infláció probléma, mert két dolog, amire figyel a piac, hogy a béreket kell-e emelje az a bizonyos iparág, a bankoknál ez nem volt szükséges. A másik, hogy mivel a kamatok egy picit emelkedtek, ez általában a bankoknak jó, mert a kamat résen megfelelően tudtak újra valamennyire pénzt keresni.

Tavaly az egész biotech szektor elcsúszott egy picit olyan irányba, hogy mindenki, aki kijött és azt jelezte, hogy ő most a covid elleni gyógyszeren dolgozik, és ezért belemegy az első fázisba, akkor annak az árfolyamai egyből ugrottak. Na most ez az 1., 2., 3. fázis, amikor gyógyszereket tesztelnek, hogy ez milyen hosszú tud lenni, és ez mennyi pénzbe kerül, ezt időközben aztán lassan elkezdtük felfogni.

Hogyha a biotech szektort valaki szeretné a portfóliójába bevásárolni, akkor érdemes ezt is úgy kezelni, mint a normális részét a portfóliónak, hogy ebben is vannak mag részek: ezek azok a vállalatok, amik globális szinten olyan fontos szerepet játszanak, hogy nélkülük szinte nem működik az egész egészségügyi rendszer, és már akkorák, hogy nem a friss pénzből élnek, hanem osztalékot is tudnak fizetni, és az eladósodási szintjük alacsony. És ezek mellé ott vannak azok a szatellit részek, akik speciális megoldásokat tudnak létrehozni. Ha valaki a biotech szektort választja ki, és azt mondja, hogy ez az, amit én akarok a portfólióba betenni, arra kell számítson, hogy sokkal magasabb lesz a volatilitás.

Hogyha valaki konzervatívabban gondolkozik, akkor nem a biotech szektort veszi meg a portfóliójába egy alapon keresztül, hanem az egész egészségügyi iparágat.

——————

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.08.07.

14:00

2024-08-7
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.08.07.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)