"Buy the dip" vagy vége a bikapiacnak?

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
"Buy the dip" vagy vége a bikapiacnak?
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Ha jönnek a piaci korrekciók, visszaesések, akkor ez el van könyvelve, mint szezonális gyengesége a piacnak, erre a szeptember általában alkalmas szokott lenni. Egy tény, hogy ha megnézzük a statisztikákat, az elmúlt évtizedeket, akkor a negyedik negyedév az a tőkepiacon a legerősebb. Kivéve 2000-ben, amikor a technológiai lufi pukkant ki, és 2008-ban az ingatlan válság csúcsát értük el. Általában olyan években, amikor nagyon gyenge volt a szeptember, vagy gyengébb volt a szeptember, akkor azután a negyedik negyedév átlagban plusz 8 százalékkal emelkedett.

Hogyha medvepiacba fordulunk, akkor kell menekülni? Nem, mert egy olyan piacban is, ahol az indexek oldalaznak, az indexek esetleg gyengén csökkennek, akkor is a vagyonkezelők tudnak megfelelően dolgozni. Ha jön a medvepiac, akkor inkább a likviditás szükséges, megnézni, hogy hol vannak azok a pozíciók, amelyek visszajönnek olyan szintre, ahol érdemes belevásárolni.

Két fogalom, ami itt forog körbe, ezeket azért érdemes szétszedni. Az egyik ugye a költségvetési vita, ami azt jelenti, hogy ezzel inkább a jövő kiadásait tudják szabályozni és meghatározni. A másik az adóssághatár. Ez a határ azt jelenti, hogy a mostani költségeket ebből lehet finanszírozni. Ez azt jelenti, hogy ez a pénz már el van költve, hogy ebből vannak a kötvények finanszírozva, hogy ebből vannak a kötvényekre a kamatok finanszírozva. Ha ennek az adósságplafonnak a megemeléséről nem sikerül megegyezni, akkor történne az meg, amire nem mer a világ gondolni, hogy a dollár fizetőképtelenné válik.

A likviditás csökkentése az ugye lehet, hogy az infláció oldaláról egy kicsit a nyomást kivenné, de ami lényegesebb, hogy a likviditás csökkentése pillanatnyilag nem oldja meg azt a problémát, hogy az angoloknak nincsenek az infrastruktúrához, az ellátáshoz tehergépkocsi sofőrök, hogy a kikötőkbe hamarabb tudják a nagy konténer hajókat lerakni, és itt is a körforgás gazdaságilag gyorsabban menjen, hogy például az autó gyártóknál a chiphiány az fékezi a gyártásukat. Ezekből így is, úgy is jön – úgy tűnik – egy második inflációs hullám paraméter.

——————

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.04.03.

14:00

2024-04-3
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.04.03.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)