De mégis, mikor szálljak ki?

Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Hosszú távra nézve a piacok megfelelő ingadozásokkal, és néha akár 3-4-5 év szükséges – lehet, hogy 7 év szükséges -, hogy azelőtti csúcspontokat újra lássunk, de újra fogjuk látni, és ezért ezekre a portfóliókat ráépíteni a legfontosabb.

Véleményem szerint, ha egy ügyfél azt mondja, hogy én most úgy érzem, hogy mindenből kiszállok, akkor ez persze, hogy megegyezés kérdése, de alapjában nem az én feladatom rávenni, hogy ne szálljon ki. Nemcsak a tiszta számok, hozamok, eredmények kérdése a portfólió kezelése, hanem az is, hogy hogy érzem magam azzal a portfólióval, azokkal az összeállított pozíciókkal.

Pénteken kijöttek az amerikai piacban az új munkahelyeknek a számai, és hát egy elég nagy meglepetés volt, mert olyan körülbelül 500 ezer munkahelyre számított a piac, ami szeptemberben újonnan létrejött, és a végén 194 ezer volt. Ez egy elég lényeges különbség, emiatt is megerősödik az a kép, hogy nem dübörög az amerikai gazdaság. A bérek inflációja jó alapjában az alkalmazottaknak, de rossz a vállalatoknak, mert hogyha a bérek túl erősen emelkednek, akkor az a kérdés, hogy mennyire sikerül az árakon keresztül továbbadni a fogyasztóknak, hogy a forgalom mennyire tud magas maradni, és a nap végén, hogy a nyereségek mennyire tudnak magasan maradni. Ez a miliő tovább erősíti azt a képet, és azt a véleményt, hogy a FED az idén a likviditás csökkentési programot nem fogja elindítani.

Az idén Kína egyetlen egy darab szenet sem importált Ausztráliából, pedig nagyon rá van utalva, mert csak 50 százalékban tudja Kína eddig a saját szén igényét belső kitermelésekből ellátni. Hogyha most maximális szintre fel akarja hajtani a szén kitermelést, az egyik kérdés, hogy ez mennyi idő alatt tud működni, plusz ehhez kellenek további támogatási programok, ami passzol abba a képbe, hogy a kínai arany hét után a következő napokban további könnyítéseket, enyhítéseket fogunk nagy valószínűséggel hallani.

——————

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.06.26.

14:00

2024-06-26
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.06.26.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)