Egy kis használati utasítás a Kávézaccból podcasthoz

Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Háttérinformáció akár a termékekhez, akár a piacnak az összetételéhez, ami vagy nincs a kirakatban, vagy túl rövid ideig van a kirakatban, hogy meg tudjuk érteni, hogy mi van a téma mögött. Ebből az ötletből indult el a Kávézacc.

A szabályzó behozott különböző előírásokat, ami főleg a termékeknek, a pénzpiacnak a transzparenciáját próbálja felépíteni. Ez nem olyan egyszerű máról holnapra, mert persze, hogy az intranszparens rendszerekre felépültek termékek, iparágak, üzleti modellek és ezeknek idő is kell, hogy át alakuljanak, de akár tanácsadóknak is, ügyfeleknek is. Tehát itt belenézünk – remélem – a kellő óvatossággal.

Napi szinten gondolatot, ötletet, néha lendületet is adni tanácsadóknak, ügyfeleknek, de ha nagyon önző vagyok, saját magamnak. 

Ez a podcast nem tanácsadás, ez csak egy hangos gondolkozás.

A piacokban egy jó pár hete figyeljük és beszélgettünk arról, hogy a központi bankok mit mondanak, hogy mi fog történni a kamatokkal. Janet Yellen kijelentette, hogy persze, hogy kamatemelkedések lesznek, hogyha azt látjuk, hogy a gazdaság túl forróba fut. Ezt a hírt a média egyből kézbe vette és a médiának kvázi ez egy ilyen tuti üzenet volt.

Amikor a rentabilitás újra jött vissza, tehát a kamatelvárás csökkent, akkor emelkedett a Nasdaq és a rizikós papírok, de ami most egy pár hete, látható, hogy a rentabilitás csökken és ennek ellenére a Nasdaq és a rizikós papírok nem emelkednek, hanem azok is csökkennek. Ezt érdemes figyelemmel tartani főleg a Tech szektorban.

Ma nagyon jól el tudjuk mondani, hogy tegnap mi történt és miért. Az érdekes az, hogy halvány fogalmam nincs, hogy ma mi fog történni és miért, és hogy hétfőn mi lesz, az még nagyon messze van.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek: Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.08.07.

14:00

2024-08-7
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.08.07.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)