Egy új időszámítás kezdődik - Ray Dalio elemzése

PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Egy új időszámítás kezdődik - Ray Dalio elemzése
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Az egyes ember bizonytalansága oda vezet, hogy a rendszer stabilabb, és ez mint befektető is, pont abból a szempontból tudom ezt használni, hogy a befektetéseim, hogyha nem egyes cégekre vannak rátéve, hanem szélesen, a globális portfóliókba, akkor ez stabilizálni tudja az én befektetésem.

A befektetési tartalék az, amelyik ott van, és alapjában, hogy most cash-be van vagy be van fektetve, az mindegy, legalább egy ilyen 4-5 év vagy plusz időszakra van tervezve, akkor ezzel tudok dolgozni.

Ray Dalio: az adósság általában egy fontos mozgató ereje a gazdaságnak, mert ezen keresztül plusz vásárlóerő generálható. A probléma csak, hogyha ma megvan a hitel, valaki felvette vagy megkapta a hitelt, akkor ez azt jelenti, hogy ő egy fogadásba megy bele a saját jövőjével, és azt mondja, hogy ma fogyasztok, hogy később ne fogyasszak, és később azért nem fogok tudni fogyasztani, mert akkor vissza kell fizessem ezt az adósságot, és ebből adódik automatikusan egy ciklikus hullám. Ezt a ciklikus hullámot tudják a központi bankok elindítani.

Az egyik ember kiadása egy másik embernek a bevétele, mivel van plusz bevétele, van plusz vásárlóerő, és ez a plusz bevétel plusz kiadássá válik, és ez a forgás hajtja a gazdaságot. A likviditás mellett fontos, hogy a kamatok csökkenjenek,  hogy a bevétel ne szivárogjon el mint tartalék, vagy visszatartott cash.

Az infláció azért kell, mert az inflációval az adósságot el lehet inflálni. A kamatemelések a rövid adóssági hullámot érintik, a hosszútávon meg fog maradni a magas infláció.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.04.03.

14:00

2024-04-3
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.04.03.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)