EKB figyelmeztet az ingatlanhitelek miatt

PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
EKB figyelmeztet az ingatlanhitelek miatt
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Amikor bármilyen befektetést valaki hitelből finanszíroz, akkor az már egy bizonyos kockázat forma: a hitelnél van egy pár paraméter, amit nagyon tisztán meg kell nézzek, hogy mi fog történni például a kamattal a futamidő alatt. Megvan a lehetőség fix kamattal hitelt felvenni, és akkor egy olyan esetben, hogyha a kamatok emelkednek és ebbe a szerződésbe ez teljesen tisztán le van írva, hogy nem emelkedhetnek a kamatok, akkor ez akár jó is lehet. Egy másik fontos paraméter, hogy az az invesztíció, amibe belement valaki, annak mi történik az értékével, tehát milyen áron vettem ma meg, és mi fog történni akkor, amikor azt az invesztíciót vagy azt a befektetés el fogom adni.

Ciklikus fejlődés: újra és újra kialakul egy olyan helyzet, hogy elkezdenek bankok akár száz százalékig ingatlanokat hitelből finanszírozni.

Azt is meg kell nézzem, hogy Európának melyik részébe invesztálok ingatlanokba. Van olyan régió, ahol az ingadozás alig 5% maximum plusz-mínusz, de van olyan régió is, ahol akár harminc-negyven százalékos a kilengése az ingatlanpiacnak.

Mindig, amikor az a hangulat kialakul bármelyik befektetésre – és az ügyfelek nekem is néha kimondják-, hogy dehát ott nem történhet semmi, akkor érdemes ezt kritikusan megvilágítani, mert igenis mindenütt történhet sok minden.

Az EU támogatási programja most indul el, most szivárog be egyes országok programjaiba, és ott rengeteg hitel ki fog menni, amit nagyon sokan főleg ingatlanok finanszírozására szeretnék felhasználni. Már most magas szinten vásárolnak ingatlanokat, és lehet, hogy alacsony a hitel kamata, de nagyon-nagyon pontosan meg kell nézni a szerződést is, hogy mi fog történni, hogyha változnak esetleg a kamatok. A kérdés, hogy a kamatok tényleg változnak-e?

A jelek azt mutatják pillanatnyilag, hogy az az inflációs nyomás, amit az idén láttunk, az valójában átmeneti lehet, és erre figyelni fog ma este a piac, amikor Powell ezt a kilátás fogja kommentálni.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.04.03.

14:00

2024-04-3
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.04.03.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)