Engedi a FED a gazdaság túlpörgését?

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Engedi a FED a gazdaság túlpörgését?
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

A SPAC cégek eddig is léteztek, ez nem egy újdonság, de ami tavaly történt, az egy olyan dimenzió ugrás volt, amit azelőtt nem láttuk. 2013-ban még egy milliárd dollár értékben mentek SPAC cégek a tőzsdére, 2020-ban összesen az egész év alatt 70 milliárd dollár értékben mentek a tőzsdére.

Powell tegnap előtt este azt mondta, hogy igen, a gazdaság dübörög, igen, látjuk azt, hogy az infláció megy felfele, azt is látjuk, hogy a kamatok emelkednek, de egyelőre azonkívül, hogy nekünk megvan a likviditási programunk, azonkívül hogy megvan a 120 milliárd dollár havi kötvény felvásárlás, mást nem teszünk és a hosszú futamidejű kötvényeket nem is hozta szóba. Erre a bejelentésre a kamatok csökkentek, de amikor a piac tovább gondolkozott, akkor nagyon hamar elkezdtek újra emelkedni a kötvénykamatok. 

A kockázatokat érdemes szem előtt tartani akkor is, hogyha a big picture azt jelenti, hogy alapjában az infláció jó a tőzsdéknek, hogy alapjában a likviditás jó, mert ez hajtja felfele az árakat, de rövid időre nagy kilengések meg tudnak történni.

Nagyságrendileg olyan 2,5-2,7 százaléknál nagy a valószínűsége annak, hogy a FED eléri azt a fájdalomküszöböt, amikor mégis beleszól a rentabilitásoknak a fejlődésébe.

A japán központi bank még két héttel ezelőtt azt mondta, hogy neki elképzelhetetlen az, hogy ők a rentabilitás sávokba belenyúljanak, és mégis tegnap a japán központi bank azt mondta, hogy a rentabilitási sávokat egy kicsit tágítják.

Miért beszélgetek annyit a kötvénypiacokról? A kötvénypiac sokkal nagyobb, mint a részvénypiac és hogy a kötvénypiacban mi történik, az befolyásolja a részvénypiacokat.  

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek: Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.06.26.

14:00

2024-06-26
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.06.26.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)