Érdemes még aranyat venni?

Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Az elmúlt évet figyelve azt lenne mondani, hogy nem csinált mindent rosszul, de a hozam szemszögéből nem is volt olyan jó.

Az a pénz, ami megvan, arra megvan az elkötési lehetőség: egy élményre, mert valami szükséges, mert invesztálni szeretne a képzésébe, a fejlődésébe, tehát bármilyen értéket akar megvenni, akkor ezt vegye meg, és ne mondjon le róla csak egy fogadás miatt.

Alapjában az arany ára magasabb kellene legyen. Ha a központi bankok ennyire gyártják a likviditást, akkor valamikor negatív lesz a hozam, és legkésőbb mikor negatív a hozam, akkor a tőke a részvényekből a tárgyértékekbe kezd áramlani. Azok a paraméterek, amit ma látunk, az kvázi elméleti szemszögből ideális lenne az aranynak. A negatív reálhozam nem máról hónapra jelent meg az életünkben, hanem ez egy nagyon-nagyon hosszú folyamat része és ezért nem is fog ez olyan gyorsan megtörténni.

Ha sok olyan vásárló van a piacban, aki azért vásárol, mert drágábban el akar adni, akkor ez azt jelenti, hogy az a piac, ahol ez megtörténik, ez elég labilis. Ha olyan erő van a piacon, akik nem az ár miatt vásárolnak, hanem stratégiailag vásárolnak, akkor az a piac rész nyugodtabb, kevesebb a forgalom is, mert ők nem figyelik az árat, és emiatt nem adják el a terméket.

Akik arra várnak, hogy infláció legyen, és emiatt az arany ára emelkedjen, azok miért nem kapták meg az inflációt az első QE program után? Mi a különbség a 2008/2009 válság utáni likviditási programok és a pandémia miatt életre hívott likviditási programok között?

Hogy érdemes-e aranyat ma még a portfólióban beletenni? Véleményem szerint ez nem változott meg: olyan helyes egy egészséges portfóliót összeállítva, mint eddig is volt. Ha már, akkor persze, hogy nem szárnyaló és nagy divatos időben érdemes ezt bevásárolni, amikor csúcson vannak az árfolyamok, mert benne vannak a spekulánsok a piacban, hanem akkor érdemes belevásárolni, amikor nincsenek benne a spekulánsok a piacban, és nem hajtják az árakat felfele.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.06.26.

14:00

2024-06-26
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.06.26.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)