Goldman Sachs: "Lufiban vagyunk?"

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Goldman Sachs: "Lufiban vagyunk?"
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Azt a kérdést is fel kell tegyük magunknak, hogy mit kezdünk egy válasszal, ami erre a kérdésre jön. Ha magas a piac, túl magas a piac, akkor ez mit jelent? Ez azt jelenti, hogy például nem jó hitelre spekulálni a piacban? Vagy azt jelentené, hogy ha túl drága a piac, és akkor el kell adjak mindent és kiszálljak?

Hogyha ma egy lufiról beszélünk, az nem egy medvepiac. Egy lufi kipukkadása nem egy egészséges piaci korrektúra, hanem a crash. Az azt jelenti, hogy 60-70% árfolyam összeomlásról beszélek, és a lufinak a tulajdonsága, hogy a lufit általában a spekulánsok hajtják fel.

Nézzük meg az eddigi lufikat: két dolog érdekes. Sokkal kevesebb lufi volt az elmúlt évszázadokban, jóval több korrektúra volt (körülbelül 53) az elmúlt száz évben.

Goldman Sachs kutatásában 9 pontot dolgozott ki ezeket gyorsan végig veszem, amikből meg tudjuk állapítani azt, hogy egy-egy jellemzője egy lufinak aktuálisan releváns-e vagy még nem.

  1. vannak-e, megjelennek-e új értékelési metódusok
  2. túl magasan értékeltek-e az iparágak
  3. mennyire erős a vad spekuláció
  4. mennyire vásárolnak az emberek, a befektetők hitelre befektetéseket
  5. a fúziók és a cégek vásárlásának a száma
  6. van-e nagy technológiai innováció, ugrás a következő dimenzióba
  7. egy gazdasági fellendülő boom ciklusnak a végén vagyunk-e
  8. mekkora a száma a mérleg manipulációknak
  9. az árak robbanak-e abnormális formában?

Ha összefoglaljuk, akkor jelek vannak, hogy lufi alakulhat ki, ez még a következő éveknek a kérdése, de pillanatnyilag nem vagyunk egy lufiban.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.04.03.

14:00

2024-04-3
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.04.03.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)