Ha mégis lenne az az egy tuti tipp

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Ha mégis lenne az az egy tuti tipp
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Senki ne kattintson a podcast végére, hogy meghallja a végén azt az egy részvényt, amelyikre kilyukadok, mert nem fogok, hanem inkább a gondolatmenetet, hogy ezt hogy keresném ki, ezt tartom fontosabbnak.

Nekem tovább is az az egy tuti tippet – és ezt újra és újra hangsúlyozni fogom – nem tartom helyesnek, mert minden tojást egy kosárba tenni nem tartom helyesnek sem egy iparágban, sem egy portfólióba, sem különböző különleges részvényben.

Milyen paramétereket keresnék?

Az a megoldás, az a tuti tipp az egy ez egy ilyen örök sztori kell legyen, nem elég, ha mai szemszögből fantasztikusnak néz ki (pl. Malboro)

Az a tuti tipp, amelyiket ma esetleg örökre megvennék, ma nem is sztár, lehet, hogy nagyon unalmas és valahol ott porosodik hátul a polcon.

A ciklikus termékek, mint például a nyersanyagok, sem tudnak tuti tippek lenni.

Nekem olyan megoldás kell, amelyik elég nagy és osztalékot is tud fizetni. Általában a trendi, mai remény iparágak, amit az embereknek eladnak a jövőre, azok még startupok, azok még most alakulnak kim azok még nem fizetnek osztalékot.

Ne legyen túl trendi, mert azt a spekulatív tőke könnyen felfedezi.

Olyan iparágban legyen a tuti megoldás, ami közel van az emberek életéhez, szükség van arra a szolgáltatásra, valamit nyújt azokra a termékekre, és ebből a cash flow-ból tudja finanszírozni ideális esetben hitelek nélkül az invesztíciókat.

A következő, hogy ne legyen politikai befolyások közelében az iparág, tehát ne legyen lehetősége – ha lehet – a politikának belenyúlni ebbe a témába.

A végén oda kerülök, hogy azt látom, hogy ki kell azzal béküljek, hogy ez a tuti tipp ez nem egy niche téma, hanem egy olyan megoldás, ami közel kell legyen a globális gazdaságnak az aktuális helyzetéhez és a fejlődéséhez, akár a gazdaságnak minden gyenge iparágával, de a reményekkel is esetleg.

——————

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.04.03.

14:00

2024-04-3
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.04.03.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)