Ha újraindul a gazdaság...

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Ha újraindul a gazdaság...
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Tegnap Biden kijelentette, hogy májusig nagy valószínűséggel sikerül, hogy minden felnőtt, aki erre nyitott és akarja, meg tudja kapni Amerikában minimum az első, de nagy valószínűséggel mindkét oltást. Ez azt jelenti, hogy egy-két hónappal hamarabb sikerül ez, mint ami eddig tervezve volt.

A központi bankok oldaláról pedig azt látjuk, hogy tovább is jelzik, hogy nyugi-nyugi, megvan a likviditás. Ebben most már a piac egy picit kezd kételkedni, hogy ez mit jelent, hogy ennyire hangsúlyozzák a központi bankok, hogy nyugi-nyugi. Ez azt jelenti, hogy annyira rossz állapotban van a gazdaság, csak mi még ezt nem is látjuk? Az az erő, ami aktuálisan jöhetne a gazdaságba, az inkább a privát szektorból fog jönni, és nem is biztos, hogy szükséges az állami támogatás. 

Az infláció témánál az a kérdés, hogy hova áramlik a tőke. Január eleje óta nagyon nagy összegek mentek minden olyan befektetési kategóriába, ami infláció ellen közép-, hosszú távra véd (reálérték, nyersanyag, energiaszektor, ingatlanok, Blue chip részvények, észintetikusan felépített inflációt védőt etf-ek). Miután a Fed és a többi központi bank is megadta azt a jelzést a piacnak, hogy nem lesz olyan nagy a veszély az infláció oldaláról, és megmarad tovább is a likviditás, lehet látni milyen gyorsan fordul a piac: annyi tőke áramlott az infláció elleni eszközökből egy pár nap alatt, mint eddig még hisztérikusan soha. Ebből látjuk hogy mennyire gyorsan forog a piac és reagál eseményekre.

Mi történt a megtakarításokkal a pandémia alatt? Komoly összegek kerültek kvázi a megtakarítási pozícióba, miért? Mert az emberek nem tudtak költekezni. A fő kérdés az, hogy mit fog csinálni a privát szektor azután, miután megnyílnak a lehetőségek.

Olyan hangulatot kell termeteni, hogy igenis az emberek akarjanak fogyasztani, fogyasztani, fogyasztani. Hogy ez most jó-e vagy nem pénzügyi tervező szemszögből nézve az egyes ügyfélnek, az jelenleg nem kérdés. Ha az összgazdaságot nézzük, akkor ezeket az eszközöket kell pörgessük, hogy ezzel a gazdaságra lábra tudjon állni.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek: Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.04.03.

14:00

2024-04-3
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.04.03.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)