Hatalmas korrekció előtt állunk!?...

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Hatalmas korrekció előtt állunk!?...
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Nagyon nagy korrekció előtt vagyunk… újra és újra ezzel a kérdésekkel foglalkozunk két oldalról. Az egyik oldalról azért, mert minél magasabb szintekre emelkednek a piacok, az árfolyamok, annál több ilyen cikk és ilyen headline jelenik meg. Megjelenni megtud bármi, de amiért itt ebben a posztban én foglalkozom ezzel a kérdéssel újra és újra, mert addig amíg félelemmel reagálunk egy ilyen Headline-ra, addig van tennivalónk saját magunkkal és esetleg a portfólióval is.

Olyan ügyfelektől és hallgatóktól is kapok ilyen jelzéseket, akikkel már többször beszélgettem a témáról. Nem elég egyszer valamit meghallgatni, elmondani, hanem nagyon sok nagyon hosszú idő szükséges ahhoz, hogy ezt az választ, az üzenetet, a tartalmat el is fogadjuk és ne csak megértsük, hanem kezdjük is el élni és nézzünk szembe azzal a félelemmel.

Ha megnézem a a historikus számokat, hogy az elmúlt száz évben, aki az ideaális TIMEINGET keresi, annak még a tapasztalat és a tanulási görbéje elég meredek.

Szerintem másképp nem megy mint tapasztalatokon keresztül, hogy a piacnak nyugodtan minden fázisát elfogadni és azzal a fázissal, ami éppen van, azzal dolgozzunk.

Az elmúlt év alatt a fő indexek nagyon nagyon erössen emelkedtek, valahol 100% plusznál vannak. Ez, hogy ennyire emelkedtek, plusz a nyári időszak szezonálisan is augusztus szeptember megadná az ideális talajt arra, hogy pici hír miatt a piac olyan volatilitásba, olyan kilengésekbe menjen, ami akár erősebb korrekcióhoz is vezethet.

Állítólag nincs mélysége, szélessége a piacnak, de ez mit is jelent?

Azt jelenti, hogy kevesebb nagyon nagy Big cég viszi a vállán a piacnak a fejlődését és a többiek azok vagy stagnálnak vagy esnek vissza. Nézzük  a tényeket:

S&P 500 cégből pillanatnyilag 328 az elmúlt hónapban 328 emelkedik, pozitiv. Konkrétan, június 18 óta az index 3,77%-kal emelkedett.

195 társaság több mint 3,77%-kal emelkedett ebben az egy hónapban. Csúcsérték egy hónap alatt 24,4%!

450 cég a S&P 500 indexben jóval a 256 napos átlag felett van…

Tehát hogyha újra összefoglaljuk, akkor igen, volatilitás az növekszik, már azért is mert sokkal nagyobb a Liquid mennyiség a piacokban.

Erősen emelkedő piacok valamikor korrigálnak, ez egészséges, … de ha akkor nem, a piac mélysége miatt.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.06.26.

14:00

2024-06-26
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.06.26.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)