Kinek és mire jó az aktuális űrbe repülési hype?

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Kinek és mire jó az aktuális űrbe repülési hype?
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Az egész világ Felteszi a kérdést, hogy mire jó az aktuális űrbe repülés?

Egy pár milliomos versenyez, hogy ki tud magasabbra repülni. Ma szinte már normális kezd lenni, hogy a rakéta újra felhasználható és a legideálisabb technologia van mögötte a klíma kérdésekkel kapcsolatban is…

Hol lenne a NASA a saját ütemében?

Nézzük, hogy itt a Földön mi történik? A negyedéves jelentések zajlanak elég jó számokkal. Mit kezd ezekkel a piac?

A Big Picture megnézné és ebből a szempontból jó volt azoknak a tegnapi repülése megmutatta pont azt a Big Picture, hogy ha távolról nézzük a Földet akkor másképp néznek ki a témák és a problémák.

Jelentős esemény egyelőre a Jackson Hole-i Központi Bank Konferencia lesz ez augusztusban. Az előkészítésében lehet, hogy lesznek olyan jelek, amit a központi bankok vagy az igazgatósági körnek a tagjai jelezni fognak, hogy ne legyen meglepetés.

Amiből pillanatnyilag ki indulunk az az, hogy a likviditási program megmarad tovább is, a kamatok alacsonyak maradnak. A lépésben az amerikai és az európai központi bank oldaláról is megtörténtek, hogy az infláció definíciója az olyan formában változott, hogy akkor is, ha tovább ugrik az infláció fel, mert felfele több különböző paraméterek miatt, akkor a kamat szinten és a likviditási szinten a központi bankok nem lesznek kényszerítve változtatni.

Ez a kép tovább is erősíti azt a nagy képből betekintést, hogy az életünkbe két likviditási csoport alakul ki és ezekkel kell foglalkoznunk: az egyik a fizetőeszközök a mindennapi likviditása cashflow az életnek az aktuális megfinanszírozása. És ettől egyre élesebben el van választva a maradék, a tartalék vagyon tőke, ami a fiát rendszerből érdemes, hogy át kerüljön a transzformáló igy más értéket tartó ezközökbe. Aki ezekkel foglalkozik már évek óta, komoly befektetési stratégiákat követ, annak ez nem új, hogy nem a FIÁT rendszerben tároljuk az értéket…

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.04.03.

14:00

2024-04-3
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.04.03.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)