Lassan normalizálódik a piac

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Lassan normalizálódik a piac
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Szinte minden bizonytalan helyzetben az látható, hogy nem működik, hogy fejben menekülni, tehát azzal foglalkozni, hogy megakadályozni azt, hogy esetleg árfolyamcsökkenés jelentkezzen a portfólióban, és lehetőségeket keresni arra, hogy tudjak mazsolázni. Ha ki akarok szállni, mert kell a likviditás, akkor nem kell lehetőségeket keresek, mert kell a likviditás, tehát szállok ki, tehát csökkentem a kilengéseknek a kockázatát, és ezért veszem ki a likviditásomat. Vagy abban a fázisban vagyok, hogy építem fel a portfóliómat, akkor vásárolok bele, akkor nem kell meneküljek, akkor azt nézem meg, hogy hol és milyen érdekes lehetőségek vannak, hogy oda be tudjak fektetni.

A technikai struktúrák beszállítói jó számokat tudnak produkálni. Amikor home office- ba fordult a világ, akkor azért kellett nagyon sok technikai felszerelés, mert a home office-ban legtöbb embernek nem volt felszerelve az infrastruktúrája, most, hogy visszatérnek az emberek újra az irodába, rájönnek, hogy ott a gépek túl régiek már, és most az irodák infrastruktúrája cserélődik.

2022-ben valahogy a raktárakat üríteni kell, tehát ott nem az árak emelése lesz a kérdés, hanem az ára csökkentése, ami pozitív az infláció oldaláról.

Az autóiparág jelezte, hogy a chipszektorban több a probléma volt, utána a beszállítási láncokban problémák voltak, de már körülbelül két hónappal ezelőtt az autóiparágból hallottuk azt, hogy a produkciókat felpörgetik, mert most már a beszállítás láncokban nincsenek akkora problémák.

Biztos az, hogy az olaj ára csökkenni fog, mivel a stratégiai tartalékokat megnyitják?

A tőkepiac figyel december 15-ére. December közepe ugye két szemszögből érdekes – főleg megint az amerikai piacon. A kérdés, hogy mi lesz a shut down-nal kapcsolatosan, valamint az amerikai eladósodási színt és az adósságplafon kérdése még nincs mindig megoldva.

Mi várható 2022-ben? A legtöbb elemző szerint kvázi az első újra normálisabb év lesz. Az egyik normalitás, amelyikkel jelentkezni fog, az a gazdasági növekedés, ez a nagyon erős parittyából kilőtt V forma visszapattanás normalizálódik. A második, ami normalizálódik az a pénzügyi politikai rész (likviditási támogatás visszavétele)

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.06.26.

14:00

2024-06-26
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.06.26.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)