Létezik a vagyonfelépítésnek egy képlete?

Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Ami bizonytalanságot hozott az elmúlt hetekben a piacokba, az főleg az inflációnak a kérdése. és tegnap a német gazdaságban is megjelent, hogy az infláció szeptemberben 4,1 százalék volt.

Ha valaki ma azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy megfelelő vagyont építsen fel, akkor szerintem a szerencse is szükséges. De a szerencse még sokkal korábban kezdődik, mint az, hogy szerencsés legyen ez a befektetés, amit kézbe vettem. A szerencse már ott kezdődik, hogy egyáltalán hol születtem, megvan-e a lehetőségem azon gondolkozni, hogy vagyont tudjak felépíteni.

Galloway egy képletet állított össze, amibe azt mondja, hogy az első az a fókusz, a koncentráció, a második tétel a kitartás megszorozva az idővel, és a negyedik helyen van a diverzifikáció kérdése.

Fókusz: mi az, a mi örömet okoz. Nagyon fontos, hogy az a munka, az a mindennapi tevékenység, amit elvégzünk, az, ha lehet, egy olyan szakma legyen, olyan tevékenységi kör legyen, amelyik ’open end’ élvezetet jelent. Mert akkor nem kell ez a menekülés, és mivel nem kell a menekülés, nincs akkora nyomás a számokon, mivel nincsen nyomás a számokon, egy kicsit már nyugodtabban tudom a portfólió felépítését kezelni.

Idő azért érdekes, mert látjuk azt, hogy az idő a legfontosabb paramétere a kamatos kamat hatásnak. Az idővel kibékülni nagyon fontos, mert azok, akik az idővel nem akarnak kibékülni, vagy nem adják meg maguknak az időt, azok mennek legelőször bele a spekulációkba.

A kitartás és az idő egy érdekes kombináció, mert az idő így is úgy is megy, a kitartás az egy pszichológiai faktor.

Ha nagyon széles diverzifikáció van az én portfóliómban, akkor hozzá kerül a globális mag-hozamhoz, tehát a diverzifikáción keresztül a kockázat csökken, a másik oldalon pedig a globális gazdaságnak a mag növekedése az, ami meg tud lenni a portfólióban.

——————

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.08.07.

14:00

2024-08-7
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.08.07.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)