Meddig kell még dolgozzak?

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Meddig kell még dolgozzak?
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Hogyha ennyire tudom, hogy mit kell csinálni a tőkével, akkor miért kell még dolgozzak? – ezt a kérdést is, ezt a szemszöget is ma meg szeretném világítani. De van olyan komoly kérdés is ügyfél oldaláról, hogy mekkora tőkére van szükségem, hogy akár a hozamból tudjak élni?

Ha valaki ma azt a célt akarja követni, hogy minél több pénzt félretegyen, hogy elérje azt az összeget, hogy később ne kelljen dolgozzon, és a megspórolt pénzből tudjon élni, akkor az azt jelenti, hogy ő ma lemond fogyasztásról azért, hogy majd később „legyen jobb” neki. Viszont azt látom, hogy ebben az esetben kialakul egy olyan helyzet, hogy ők nagyon-nagyon hozzászoktak a lemondáshoz, és akkor az a pénz, amit összespóroltak, az megmarad a következő generációnak. Az öröklő generáció azelőtt a probléma előtt áll, hogy ők nem szoktak hozzá ahhoz a takarékoskodó életmódhoz, és ezért nagyon sokszor elpazarolják.

Ha elkezd valaki dolgozni, arra érdemes törekedni, hogy legalább ilyen 15-20 százalékát a nettó bevételének félretegye, és ebből kezdjen el azután rövid-közép-hosszú távú tartalékokat felépíteni.

„Ha lenne pénzem, akkor nem dolgoznék!” Ezeknél az embereknél azt látom, hogy ezzel a hozzáállással nap mint nap szenvednek, és a pénz nekik nem tudna segíteni, mert ma nem teszik meg azt a lépést, hogy ne aszerint dolgozzanak, ami állítólag sok pénzt ígér, hanem egyszer azzal a kérdéssel kezdjenek el foglalkozni, hogy mit szeretnék valójában tenni, miben vagyok jó, mi az a tevékenység, ami nekem open end az életemben élvezetes.

Amit próbálok kihallani és felvetni, hogy minek a pénz, minek a tartalék, mi fog ezzel történni, és mi annak az ára, hogy ez a tartalék létrejöjjön. Mekkora emocionális árat kell megfizetnie az ügyfélnek azért, hogy valamilyen formában lemondjon valamiről, mert hát ugye megtakarítani pénzt azt jelenti, hogy lemondok fogyasztásról ma.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.04.03.

14:00

2024-04-3
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.04.03.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)