Mekkora a social media rajok ereje?

PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Mekkora a social media rajok ereje?
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Ma délután az Európai Központi Bank fog nyilatkozni, figyel mindenki arra, legalábbis az elemzők, hogy mi lesz így a sorok között olvasható. A kötvénypiac pillanatnyilag elfogadta a képet, és nem áraz be tovább nagyon erősen emelkedő inflációt.

Egy olyan cég, amelyiknél úgy átlagban naponta 24 millió részvény volt kereskedésben, és egyik napról a másikra ez a 24 millió 700 millióra növekszik, akkor látjuk, hogy van ezeknek a rajoknak ereje. Pont ez az, amivel ma a felügyelet is kezd foglalkozni, és felteszi a kérdést, hogy ezt hogy tudjuk kezelni, hogy érje el a pénzügyi rendszer a fiatalokat úgy, hogy ne csak mint rombolók menjenek be a rendszerbe, hanem tudjuk ezt megfelelően kezelni.

Kína az megmutatja nekünk azt, hogy az ő gazdasági rendszerében, ha Kína valamit akar, megnyomja a gombot, és megvan. Nem annyira óvatosan kezelik a struktúrákat, az infláció ellen lép fel főleg Kína. Pár héttel ezelőtt a kínai kormány azt is kijelentette, hogy például a pénzügyi termékeket, eszközöket, opciókat, nyersanyagokra épülő olyan eszközöket, amelyek csak spekulációra épülnek fel, azokat pénzügyi intézmények nem adhatnak ki, és a tőzsdéken is bizonyos áruknak az ármozgását korlátozzák, és azt mondják hogy, nem mehetnek az árak e fölé.

Joe Biden nagy invesztíciós programot szeretett volna elindítani, de azt látni, hogy ez nem megy olyan gyorsan, ez megint kiveszi a piacból az inflációs nyomást.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.02.21.

12:00

2024-02-21
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.02.21.

12:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)