Mekkora lehet a METAverse?

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Mekkora lehet a METAverse?
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Zuckerberg bejelentette egy pár héttel ezelőtt, hogy Facebook-ot transzformálja, átnevezi metaverse-re. Ez mit jelent? Nem az a véleményem, hogy az ő meta elképzelése fogja dominálni a piacot, mert ahhoz az egész dimenziója a metaverse sztorinak jóval nagyobb, nem is azokkal a képekkel fog ez megvalósulni, amit ma látunk.

Az érdekes az, hogy ez a virtuális világ több szemszögből ma már létezik, és ahhoz, hogy ez még közelebb jöjjön az életünkhöz, egy ideális környezet fog kelleni, meg kell legyen már a megfelelő hálózat, az eszközök össze kell legyenek kötve szinte mindenütt állandóan egy stabil internethálózattal.

Németországi számot nézve, évente 3 milliárd euró – és nagyon erősen növekszik a forgalom értéke -, ami csak így gaming forgalom, tehát az olyan invesztíció, amit nem tudunk kézzel megfogni itt a reális világban, hanem ennek csak a játékon belül van szerepe. Ebből azt is látjuk, hogy olyannal is lehet kereskedni, és olyasminek is van ára, aminek lehet, hogy a reális világban kézzelfoghatóan nincs ára. Az árat az határozza meg egyik oldalról, hogy mekkora a haszon, a második, hogyha egyre több ember vesz vagy hiszi el, hogy az neki egy haszon, akkor egyre több embernek ez érdekes, és a harmadik kérdés, hogy mennyire inflálható ez a haszon.

Az a perspektíva, hogy egy cég fogja a metalverse világot dominálni, ez nem reális, ma decentralizált, gyors, anonim rendszereket akarnak az emberek, és ez inkább a felhőben oldható meg, tehát a felhő lesz az a cégek fölötti megoldás, ahol a metaverse téma működik.

Az arany bányászattal összevetve – akkor ott azok, akik a lapátot, a vödröket, a felszerelést gyártják, azok érdekesebbek-, és ebben a technológiai transzformációba is minden, ami a digitalizáció körül van, a technológia körül van, azok érdekesebbek a portfólióban.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.05.15.

14:00

2024-05-15
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.05.15.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)