Mennyire változik a kép egy hét alatt

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Mennyire változik a kép egy hét alatt
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Mi is történt az elmúlt hét alatt és mit lát a piac pozitívabban, mint egy héttel ezelőtt.

Miért van szüksége egy ügyfélnek külső független szakértőre a vagyonkezelésben? Hány szakértőre van egyáltalán szüksége egy ügyfélnek?

Egy alapkezelőnek a tegnapi kijelentése tetszett: az év kifejezése véleménye szerint az, hogy a problémákon keresztül nézünk, ezt csinálja a tőkepiac olyan körülbelül egy éve, hogy a pandémia megvan, de már megvolt nagyon erős lockdown, ezért az aktuális napi problémákon próbál a piac keresztül nézni, átnézni és azt mondja, hogy minket inkább az érdekel, hogy mi lesz 2022-23-ban, és ez a remény, ez a perspektíva, hogy újra elindul a gazdasági körforgás, ez viszi a piacot előre.

Pont ellenkezőleg, mint egy pár héttel ezelőtt, amikor központi bankok azt mondták, hogy nem változtatunk meg semmit, akkor emelkedett a rentabilitás, a piac azt árazta be, hogy erősebb lesz az infláció, és nyomás alá helyezi a központi bankot. Ezen a héten most ugyan erre a témára piac nem ezzel reagál, hanem csökkennek a rentabilitások.

Kína a múlt héten hozott egy olyan döntést, hogy a privát ügyfeleknek főleg nyersanyag-árfolyam spekulációra épített terméket tiltják, nem lehet eladni.

Egy aktuális piackutatásnak megint az eredménye, hogy hogy néznek ki különböző stratégiák: melyik stratégia az, amelyik az idén még erősebb tud lenni, és ebben a kimutatásban azt látjuk, hogy az osztalékot fizető stratégiák 2020-ban ugye visszaestek, de nem nullára, és 2021-ben nagyon erősek lesznek megint.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.04.03.

14:00

2024-04-3
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.04.03.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)