Mi lepheti meg a piacot? - Parti közben is jöhetnek hideg ellenszelek

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Mi lepheti meg a piacot? - Parti közben is jöhetnek hideg ellenszelek
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Amerikában most van a Thanksgiving, ez miatt az ünnep miatt ez egy rövid hét. 1945 óta ez hét átlagba emelkedett, ez ugye a szezonális fejlődéshez is érdekes.

Holnap lesz Joe Biden beszámolója, nemzethez fog beszélni, és az egyik, amit bejelent, hogy ki lesz az Amerikai Központi Banknak, a FEDnek a következő elnöke. A másik, hogy az energia kérdéshez fog hozzá szólni, mivel ugye a fogyasztói árinfláció Amerikában nagyon erős, ezért az energiatartalékok megnyitásáról beszélgetett már Kínával, Indiával, Japánnal.

A beszállítási láncok oldaláról is jönnek a pozitív hírek, ez tovább is jó, ez főleg érinti az autó iparágat.

Nem is akarom azt mondani, hogy a technológia szektornak vége van, de mint befektető érdemes arra is felkészülni, hogy néha balesetek is történhetnek.

Hallottunk már többször arról, hogy a felügyeletek figyelik, és a nagy cégeknél mindig, amikor elérnek egy bizonyos nagyságrendet, akkor a felügyelet a színpadra lép, és azt mondja, hogy oké, neki túl kevés normális piaci verseny, ezért vagy szétveri a nagy monopol cégeket, vagy arra motiválja őket, hogy ők saját magukat szedjék szét.

2021 év elején az volt az általános közvélemény, hogy 21 nehéz év lesz magas lesz a volatilitás. Erre fel 2021 ezt nem tudta, és eddig legalábbis egy hónappal vagy 5 héttel az év vége előtt levetett egy olyan eredményt, amelyik szinte egy az egyben lemásolva követte a 2020-as évet.

Jön december közepe, ugye 15-e, az sincs olyan messze, ott az amerikai költségvetés kérdése újra az asztalra fog kerülni.

Mint befektető, főleg, amikor a piacok egy jó ideje emelkedtek, akkor az ideális befektetési időt azt nem lerövidíteni kell, hanem megnyújtani.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.06.26.

14:00

2024-06-26
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.06.26.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)