Mi történik a MEGAtrendekkel a COVID után?

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Mi történik a MEGAtrendekkel a COVID után?
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Összegyűjtöttem néhány olyan trendet, ami alapján érdemes lehet a portfóliókat megvizsgálni:

1. megatrend már egy olyan trend, ami hosszabb ideje zajlik, és a covid idő alatt a technikai innovációkkal is még jobban megerősödött, ez az individualitás (egyénre, személyre szabott megoldás).

2. megatrend a gender shift, tehát teljesen mindegy, hogy minek születünk (férfi-nő), sem a munka világban, sem a társadalmi rendszerekben ez a megkülönböztetés, ami évtizedeken, évszázadokon keresztül jelen volt, ez bomlik fel.

3. megatrend az a silver society:  az 50-60 plusz korosztály, tehát mindenesetre a harmadik életszakasz, ami egyre hosszabb lesz, egyre egészségesebbek azok, akik ebben a korosztályban élnek, és egyre nagyobb ennek a korosztálynak a vásárlóereje.

4. trend az egészség téma: a prevenció szerepe sokkal nagyobb lesz: már azelőtt, mielőtt betegek lennénk, azelőtt megtenni mindent, hogy egészségesek maradjunk.

5. trend, ami látható a tudáskultúra: az egész online világgal sokkal-sokkal jobban megerősödött. A tudás, a képzés, az információ a fontos a háttérben.

6. megtrend: new work, a munka világnak a megváltozása. A covid ebben a témában nagyon-nagyon erősen ráerősített a Home Office intézményére.

7. megatrend: Neo-ökológia, a gazdasági folyamatoknak egy teljesen új verziója. A covid lezárások kapcsán valójában mi is történt a háttérben, mi történt velünk, mit okoztunk azzal, hogy megálltunk?

8. megatrend a digitális kapcsolat, a connectivity. 

9. megatrend a globalizáció új formája, változás az offshoringból a nearshoring irányába, tehát hogy lehet a több ezer kilométerre elhelyezett gyártópadokat közelebb hozni.

10. megatrend az urbanizációval összefüggésben van, egyre drágább városban lakni, sokan költöznek ki a perifériára.

11. megatrend a mobilitás, ami nagyon meg fog változni, elindul az automatizált mobilitás felé.

12. megatrend az adatoknak a kezelése, tehát minden a Big Data körül és ehhez kapcsolódóan a biztonság kérdése.

Amit tisztán látunk, hogy a technika és a digitalizáció az tovább is ‘jött, hogy maradjon’, és ez segít és megnyit új dimenziókat.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.06.26.

14:00

2024-06-26
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.06.26.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)