Mi történik, amikor a piac bizonytalan?

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Mi történik, amikor a piac bizonytalan?
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Kínában félig meddig hivatalos oldalról megjelent, hogy az online videojátékokat, úgynevezett elektronikai vagy elektronikus drognak minősíti a kormány. Ez a piacokban kiváltotta egyből azt a félelmet, hogy akkor most a gaming a játék iparág lesz a következő, amit Kína kézbe fog venni. ez Kínában most már az a hangulat alakult ki, hogy a piaci szereplők kezdik saját magukat is már szabályozni, mert látják azt, hogyha a kormány jelzi, hogy ő szeretné, hogy valamilyen téma szabályozva legyen, akkor jobb, hogyha az iparág saját magát szabályozza, mert ha nem, akkor a büntetések plusz a kormány oldaláról a szabályozások sokkal keményebbek lesznek.

Szezonálisan augusztus és szeptember az egy gyengébb időszak. Mint mindig két oldalról érdekes, ha ki akarok egészíteni a piacon a pozíciókat, akkor ebben az időben érdemes bevásárolni, mert olcsóbban tudom megvenni. A különböző iparágakba 100 százalékban bele invesztálni soha nem éri meg, mert hogyha a piacon van egy erősebb korrekció, akkor mindig jó, hogyha megvan a tartalék.

Amiről kell beszéljünk, és ez egy plusz bizonytalanság, ami pont egy ilyen időszakban, mint július augusztusi időszak, a covid kérdése. Azt látjuk, hogy a lock down-t a hivatalos oldal nem nagyon akarja, de a fő kérdés az, hogy a fogyasztó mit fog tenni ezzel a bizonytalansággal? Tovább fogyaszt, és megvan a dinamika, és akarnak menni az emberek utazni, vagy pedig megtörténik az, hogy a fogyasztó kezd óvatos lenni, és visszafogja magát.

Az inflációnak ugye két paramétere van: nem is annyira az árak, hanem főleg a bérek egy döntő kérdés, plusz a lakás kérdései, hogy az albérlet mennyire emelkedik meg. Ez összefüggésben van azzal, hogy milyen a kereslet.

A nagy alapkezelők szinte konszenzusban mind azt mondják, hogy az aktuális bizonytalanság, ami a piacon várható, lesz korrekció és visszaesés, ez biztos, hogy vásárlási szinteket jelent.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.04.03.

14:00

2024-04-3
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.04.03.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)