Miért nem kell befektetőként félni az inflációtól, vagy a magasabb kamatoktól?

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Miért nem kell befektetőként félni az inflációtól, vagy a magasabb kamatoktól?
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Ha kijön bármilyen hír, új interjú valaki oldaláról, akkor vagy a reménybe menekül a piac, vagy a pánikba.

A két bizonytalanság: a FED, a másik oldalon az omikron, és mint hogyha ez nem lenne elég nekünk, kiszivárgott tegnap az a hír, hogy ellenállások jelennek meg az adósságplafonnal kapcsolatban.

Hogyha nagyon erősen fertőző egy vírus, de nem annyira agresszív, tehát hogy kvázi nem teszi tönkre a hordozóját, ez lehetne a lépés abba az irányba, hogy a pandémiából endémia legyen. Ez lehet egy olyan kép, ami segít, hogy sokkal hamarabb a gazdaság ebből az aktuális pánik helyzetből ki tudjon lépni.

Egy ilyen helyzetben mit tegyek? Más nem marad, mint összehasonlítva a rengeteg hasonló helyzettel az elmúlt évekből, évtizedekből, amikor a nagy mennydörgés van, akkor nem menekülni kell – és ott még nem vagyunk, hogy mennydörgés lenne -, hanem mazsolázni és felszedni azokat a részben kibombázott vagy olcsóbban megtalálható value értékeket. és ahogy tegnap is erről beszéltünk, a tervezett összeget a befektetésre felosztani, hogy ne egyszerre, hanem így strukturáltan, lassan bele vásárolni és akkor az ingadozó volatilis árfolyamokat ki tudom már egyensúlyozni.

Mint befektető azt kell megnézzem a portfólióban, hogy ezek a szektorok -ahol az élet zajlik- ott bent vannak-e, mert mindegy, hogy hova megy az infláció, ezeknek a cégeknek az árai megfelelően emelkednek.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.05.15.

14:00

2024-05-15
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.05.15.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)