Miért nincs a crash guruknak igazuk?

PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Miért nincs a crash guruknak igazuk?
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Néha azok, akik ezeket a összeomlás prognózisokat, mint proféták kiadják, akkor érdemes arra is figyelni, hogy ők mit szeretnének eladni. Azt látom, hogy ezek a crash guruk el akarnak adni valamit.

Van a tőkepiacon egy olyan fogalom, hogy market timing, ami arról szól, hogy a megfelelő időben lépni, tehát a mélyponton beszállni, a csúcsponton kiszállni. A crash gurukra azért hallgatni, mert ez esetleg segítene a timing kérdésben, hogy a megfelelő időben lépjünk, ez tiszta fölösleges. Számtalan olyan piaci kutatás van, ami azt mutatja, hogy évtizedekre visszamenőleg is nézve a market timing nem működött.

Akik félelemre építik fel a befektetési döntéseket, azok nem képesek anticiklikusan a tömeg ellen lépni, és megfelelően cselekedni.

A piac arra épül fel és úgy működik, hogy mindig az egyensúly akkor tartható, hogyha a két tábor, tehát azok, akik eladnak és azok, akik vásárolnak plusz mínusz kiegyensúlyozott helyzetben vannak. Hogyha ez van, akkor általában a piac oldalazik. Ha emelkedik a piac, az azt jelenti, hogy már ez a tábor eltolódik egyik irányba, tehát azok, akik meg vannak győződve, hogy vásárolni érdemes, azoknak a száma nagyobb, ezért több a kereslet, ezért az árfolyamok emelkednek. Tehát az árfolyamok nem maguktól emelkednek, egy árfolyam emelkedés nem tud megtörténni kereslet nélkül. Ha többen vannak, akik eladnak, hát akkor esnek az árfolyamok. 

——————

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Szeretnéd, hogy a pénzed tényleg a Te céljaidért dolgozzon?

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2023.11.15.

14:00

2023-11-15
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2023.11.15.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)