Mikor érdemes és érdemes-e valóban egy portfólióba belenyúlni?

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Mikor érdemes és érdemes-e valóban egy portfólióba belenyúlni?
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Attól függ, hogy mi a stratégia mögöttem. Néha hallom azt, hogy nem szabad belenyúlni, persze hogy bele lehet nyúlni és bele szabad nyúlni, hogyha úgy van összeállítva a portfólió, az a stratégia nagyon rövid tradeing forrásokra van felépítve, megvannak a technikai eszközök, megvan a lehetőség, hogy gyorsan reagáljak. Ugyanúgy egy másik stratégia, amelyik nem arra van felépítve, hogy nagyon gyorsan reagáljunk, hanem közép- hosszabb távra és ez mindig megmarad.

To the Moon:

  • Jeff Bezos július 20-án legelőször nem csak egy távirányított rakétával, hanem direkt emberekkel fog felszállni a Holdra és ezen a repülésen részt fog venni Jeff Bezos és a testvére.  
  • tegnap délután ugye egy részvény volt megint, ami negyven százalékot ugrott, a Biogen. Az amerikai felügyelet engedélyezte az Alzheimer ellen fejlesztett gyógyszerét

Akkor is, hogyha most ugrott az infláció, még nem vagyunk biztosak, hogy ez hosszú távra megmarad, és bizonyos iparágakat, ha kiveszünk az infláció számokból, akkor tovább is 3,5%-nál vagyunk maximum. Janet Yellen – aki ugye a FEDnek elnöke volt egy pár évvel ezelőtt és most a pénzügyminiszter – megint kijelentette azt, hogy helyes lesz, hogy valamikor újra kamatokat lássunk, és helyes lesz, hogy valamikor a likviditást is visszavegye a központi bank.

A hétvégén megjelent a headline, hogy mostantól megegyeztek a G7 vezetői, hogy a globális cégek azok adót fognak fizetni mindenütt világszerte, és a cél az, hogy legyen egy egységes 15 százalékos adó, amit ők fizetnek.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.05.15.

14:00

2024-05-15
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.05.15.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)