Mit csinál egy pénzügyi tervező másképpen? - Vendég: Kozsa Tibor

Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Az ügyfelek tartanak az ügynököktől, mert azt mondják, jött és elvitte a pénzemet, és olyat hagyott itt, amire nem is volt szükségem. Ezek miatt a tapasztalatok miatt nem csoda, ha az emberek ellenállnak mindenkinek, aki a pénzpiaci iparágban dolgozik.

Amennyiben mindenféle tervezés nélkül veszek meg pl. egy megtakarítási biztosítást egy bizonyos célra, hogy kivédjek akár kockázatokat, akkor tulajdonképpen egy plusz kockázatot vállaltam fel, hiszen ha a likviditási helyzetem nincs megfelelően elemezve, tervezve és felépítve, akkor akár rá is fizethetek.

Pénzügyi tervezőként azt javaslom az ügyfeleknek, hogy ne vegyenek fájdalmakat meg biztosítási termékekkel, hanem addig adják el a kockázataikat a biztosítóknak, amíg azt valamelyikük meg is veszi. Természetesen, ha fontos, hogy az a kockázat, amit elad, nem szeretné, hogy benne legyen a saját vagy családja életében.

Nagyon fontos azokról is beszélgetni, ha netán bekövetkezik egy nem várt esemény, amit pl. biztosítással igyekezett az ügyfél lefedezni, ne akkor derüljön ki, hogy ahhoz mikor és milyen összeghez juthat hozzá az ügyfél, kedvezményezett, örökös és milyen módon, amikor az már sürgős lehet. Befektetések esetében pl. meg van-e a hozzáférhetősége, be tud-e lépni az on-line felületre, milyen formában, mit tehet?

Nem úgy igyekszem felmutatni, hogy miben más egy pénzügyi tervező, hogy „ki kérem magamnak, hogy én más vagyok”, mint amire a legtöbben gondolnak a pénzügyi szereplőkről, hanem igyekszem egy más szemszögből felmutatni, hogy miben más egy tervező és annak szakmai előnyeinek tartalma. Ehhez a legjobb, amit javasolhatok bárkinek, hogy teszteljen, próbálja ki hogy milyen, ha velem vagy egy valódi pénzügyi tervezővel „dolgozik”.

Egy pénzügyi tervező nem „kaszinózik” az ügyfelével, mivel a kitűzött célok elérése fontosabb, mint a kimagasló befektetési eredmények. Inkább konzervatívabb megközelítést alkalmaz, annak ellenére, hogy vannak nem csak konzervatív megoldásai pl. akár részvények is.

Érdekes, de én is mint szakember, használom más szakemberek segítségét, akik kívülről másként látják az én helyzetem és nem csak magam „barkácsolgatom” a pénzügyi helyzetem.

——————

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.06.26.

14:00

2024-06-26
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.06.26.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)