Mit kezdjünk a vészjelekkel?

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Mit kezdjünk a vészjelekkel?
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Ez a téma nem arra figyelemfelhívás, hogy most timing szemszögből lépni kellene egy hosszútávra felépített portfóliónál, a rövid távú vészjelek így is, úgy is lényegtelenek, ezeket maximum egy hosszútávú portfóliónál arra lehet felhasználni, hogy a likviditásból bizonyos pozícióban adódnak lehetőségek, hogy be lehessen vásárolni, de más szemszögből a rövid jelek azok nem feltétlen szükségesek.

Látszódik, hogy egy deflációs körülményben vagyunk benne, tehát a hosszú távú képek azok inkább deflacionális képet mutatnak. Amit most látunk az inflációnál, az összefüggésben van a covid lockdown-nal és az azutáni gazdaságnak az elindításával, ez nem azt jelenti, hogy máról holnapra el fog tűnni az infláció.

Az elmúlt hetekben, hónapokban nem tartósan, de újra és újra látunk jeleket a volatilitás oldaláról, hogy ez ugrik. Ez mit jelent? Ha a volatilitás növekszik, akkor a nagy vagyonkezelők eladási lépésekbe mennek, tehát bizonyos részeit a portfóliónak (nem 100%-át, de bizonyos részét) eladják, kiszállnak, csökkentik.

Az, hogy a központi bankok a nagyon erős likviditási támogatást valamikor visszafogják, ma már biztosnak tűnik. Itt is a kérdés az, hogy mikor? Egyelőre a központi bankok ugye az inflációt egy picit figyelik, de nekik sokkal fontosabb az, hogy meglegyen a foglalkoztatottság magas szintje.

Egy vészjel Kínából, hogy a kínai infláció aktuálisan 9%-nál van. Kína próbálja visszaszorítani a hitelen keresztül finanszírozott invesztíciókat és a befektetési modelleket.

Ha az infláció növekszik és ezáltal kényszerítve vannak a központi bankok kamatemelésre, ez a technológia szektornak problémákat jelent.

Aki ezektől a vészjelektől tart, fél, annak ezekkel a vészjelekkel érdemes szembe nézni. Új rebalancing gondolkodásba érdemes belemenni, megnézni, hogy hol nőttek meg a kockázatok, hol csökkentek esetleg kockázatok, és azt, hogy mikor van likviditásra szükség vagy van-e likviditás, és ezt érdemes hozzáigazítani a piacnak ahhoz a részéhez, ami ebben érintett.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.04.03.

14:00

2024-04-3
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.04.03.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)