Mit kezdjünk az állami támogatással, és meddig mehet még a félelem?

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Mit kezdjünk az állami támogatással, és meddig mehet még a félelem?
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Hogyha valakinek ma egy állam azt mondja, hogyha 100 eurót kidobsz az ablakon, akkor 50-et kapsz tőlem ajándékba, akkor az emberek kidobják a 100-at, mert hát kapnak 50 ajándékot. És ezért mielőtt ezekről a támogatásokról, szubvenciókról beszélünk egyedi ügyfelekkel, véleményem szerint fontos megnézni az alap terméket, mert ezek mindig hozzá vannak kötve valamilyen alap akcióhoz, termékhez, aktivitáshoz, projekthez, tehát csak úgy helikopter pénz Európában legalábbis nem létezik.

Ha a termék önmagában nem felel meg, és az egyetlen magyarázat az adóelőny, a szubvenció, az állami támogatás, akkor ez túl kevés ahhoz, hogy megvásároljuk a terméket.

A lényeg mindenesetre mindig ugyanaz, az államnak van egy érdeke és ő bizonyos irányba szeretné mozdítani a tömeget.

Meddig tud a félelmi hangulat a piacokba beszivárogni? Pont, amikor megjelenik a félelem, akkor lehet azt észrevenni, hogy mit jelent az embereknek a pénz. Általában akkor jelenik erősebben meg az embereknél, amikor félnek a veszteségtől. A pszichológiából is tudjuk, hogy a legtöbb ember mínusz tíz százalékos veszteséget sokkal erősebben, duplán annyira intenzíven éli meg, mint egy akár plusz tíz százalékos nyereséget.

Az egész technológiai szektor, amelyik ugye fél attól, hogy a kamatok esetleg emelkednek, és ezért ez a szektor inkább gyengébb. De hogyha megnézzük. ugyanakkor megvannak azok az iparágak, amelyek nagyon profitálnak pillanatnyilag ebből a hangulatból, pl. az egész pénzügyi szektor, az energiaellátó szektor. Tehát mindig megvan a piacban egy olyan kategória, vagy olyan rész, amelyik az aktuális helyzetből profitál.

A nap végén újra és újra azt kell mondjam, hogy nem ezek a magyarázatok kell a döntőek legyenek, hogy valaki belemegy-e egy iparágba vagy egy bizonyos részt beletesz a portfóliójába, hanem inkább azzal a kérdéssel érdemes foglalkozni, hogy a portfólió összeállítás egészséges legyen, passzoljon hozzám, és abba bele vásárolni, ami megfelel.

——————

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.04.03.

14:00

2024-04-3
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.04.03.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)