Most még mi várható?

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Most még mi várható?
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Ma megnézzük azt, hogy mi jöhet, hogyha így az év végére tekintünk. Mi várható? Képzeljük el,hogy mi nem privát, hanem intézményi befektetők vagyunk. Ebből a szempontból nézzük meg, hogy hogy néz ki ez az év és még mi várható?

Mielőtt ebbe részletesebben beleásom magam, egy téma a hétvégén megütötte a fülemet itt a hírekben. Lehetett hallani szombaton is és vasárnap is, kezdjék el az emberek minél hamarabb a karácsonyi bevásárlást.Mivel a globális beszállítási láncok még mindig problémás helyzetben vannak. Az ajándékok később érkeznek… nem lesz nagy valószínűséggel árban engedély, mert a konténerek ára drága….  És mikor ezt így hallgatom, ülök a kocsiban és csak gondolkozom,hogy most mi is történik? Itt már egy párszor megbeszéltük, hogy már elég lényegesen csökkennek, körülbelül 60%-kalalacsonyabb szinten vannak az árak, mint szeptemberben. A kereskedelemnek nem érdeke az embereket nyugtatni, hanem inkább most karácsony előtt minél hamarabbi fogyasztásra buzdítani…

Legalább háttérinformáció, más szemszögből halljuk ezeket a híreket és lehet, hogy nem kell feltétlen a nagy tömeggel, a birkákkal fussunk és engedjük, hogy hajtsanak bizonyos irányba.

Elég jól haladnak a jelentések, +12%-kal mutattak jobb eredményt a cégekben, mint amit várta a piac,  84%-a a jelentéseknek pozitívabb volt mint az elvárás.

A reakciók a jó eredmények után nem volt nagy, a rosszabb eredmények után nagyon erős volt. Erősebb, mint 2017 óta…

Intézményi befektetőknek elég jó volt 2021, most csak egy „baleset“ teheti tönkre az eredményeket…. tojásokon táncolnak egy picit. Egyben védik is az eredményeket, de nagy új pozíciókban nem mennek bele… ez jó is, mert lefele támasztja a piacot és 2022-re száraz marad a puskapor.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.06.26.

14:00

2024-06-26
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.06.26.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)