"Nem csak egy átmeneti jelenség az infláció" - Larry Fink, BlackRock CEO

Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Ha 10 szakemberrel leülünk beszélgetni, akkor lehet, hogy 11 álláspontot hallunk arról, hogy az inflációt hogyan lehet látni. Ebben a kérdésben is mindig azt kell megnézni, hogy a magyarázat mögött kinek, mi az érdekel, milyen megoldási modellek irányába menne.

Sokat gondolkoztam arról, hogy az infláció hatását hogyan lehetne pozitívan a portfólióba beépíteni, és ezzel különböző spekulációkba menni. Alapjában az inflációval kapcsolatosan azt mondanám ma, hogy egy álláspontot lehet elfogadni.

Powell: mivel megállt a világgazdaság a covid hatására, ezért most az újraindulás miatt csak átmenetileg magasabb az infláció.

Larry Fink: az infláció tartósan maradni fog.

Sokkal veszélyesebb az inflációval kapcsolatosan semmit tenni, minthogy megfelelő portfóliók összeállítását elkezdjük. Ha nem teszünk semmit, és a fizetőeszköznek a körülbelül átlag 4%-os inflációját kiszámoljuk 10 évre, akkor ez azt jelenti, hogy számokban a számlán lehet, hogy ugyanaz vagy valamennyivel több van, mint tíz évvel ezelőtt, de a vásárlóértéke annak – 50%.

Világszerte minden központi banknak a szófordulata változott az elmúlt években: az első, hogy azt mondták, hogy az elsődleges cél az az árstabilitás, 2 százalék alatt kell maradjon az éves infláció. A második cél – és ez felértékelődött az elmúlt években – az a magas foglalkoztatási szint. Most azt mondják, hogy az infláció legyen körülbelül két százalék és ezzel párhuzamosan még az idősávot is megváltoztatták. A döntő az, hogy a központi bankok ki kell mondják, hogy mind a kettőnek nem tudunk eleget tenni, árstabilitást tartani és magas foglalkoztatási szintet tartani.

Akkor is, hogyha az elkövetkező években árfolyam növekedési elvárások a részvénypiacon csökkennek, és nem azok az erős értékek lesznek, amit az elmúlt évben láttunk, akkor is nincs reális alternatíva, ahova kockázatmentesen hozammal befektessünk, mert a fizetőeszközöknél sokkal erősebben érezhető lesz az infláció tovább is.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.06.26.

14:00

2024-06-26
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.06.26.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)