Össze lehet hasonlítani Warren Buffet-et és Cathie Wood-ot?

PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Össze lehet hasonlítani Warren Buffet-et és Cathie Wood-ot?
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Aki már foglalkozik az aktuális piaci eseményekkel, összehasonlítja valamilyen formában az old economy stratégiát a new economy stratégiával. Ha nagyon egyszerűen megnézzük, akkor Cathie Wood nem csinál mást, mint amit Warren Buffet elkezdett, mint befektető dolgozni. Az első perctől kezdve Warren Buffet nagyon erősen a buy and hold stratégiával kezdte el a befektetéseit. Cathie Wood ugyanúgy nem csinált mást egy pár évvel ezelőtt, mint hogy nagyon erősen, nagyon agresszívan fogadott, és neki a portfóliójában a két kvázi döntő pozíció van, amivel sztárnak tűnik, vagy akár el is tűnhet a színpadról, az a Tesla és konkrétan a Bitcoin. Ha úgy nézzük, akkor ez hasonló fogadás, mint amit Warren Buffet fogadott évtizedekkel ezelőtt. Az összehasonlítás lehetséges, bármit össze lehet hasonlítani, tehát össze tudom hasonlítani a könyvespolcot a körtével is. Ezzel azt is jelzem, hogy véleményem szerint az összehasonlítás még túl korai.

A fiatalok azt mondják, hogy jó, hát az öreg kilencvenéves korában mást nem mondhat, minthogy ez egy spekulációs hullám. Mindenesetre több lavinában benne volt, mint egy 1-2-3 éve kvázi megszületett szupersztár, ő még be kell bizonyítsa, hogy a lavinákat túl fogja élni.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek: Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Szeretnéd, hogy a pénzed tényleg a Te céljaidért dolgozzon?

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2023.11.15.

14:00

2023-11-15
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2023.11.15.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)